Nieuws archief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws van Resto VanHarte.

Draag bij tegen eenzaamheid: sponsor ons team bij de 4Daagse!

Deze zomer lopen broers Henk en Cees Kuipers de 4Daagse om geld in te zamelen voor verbinding en tegen eenzaamheid. In totaal willen ze 2.500 euro ophalen. Help jij mee om meer mensen een fijne avond te bezorgen met mooie ontmoetingen?

De VanHarte academie: een fijne plek om te leren

Enige tijd geleden lanceerden we de digitale VanHarte Academie: een online leeromgeving waar onze vrijwilligers meer informatie kunnen vinden en e-learnings kunnen volgen. Met de academie ondersteunen we onze vrijwilligers en leiden we hen op zodat ze hun werk goed en met plezier kunnen doen. De academie is zowel voor bestaande als voor nieuwe vrijwilligers.

Resto Lelystad viert vijfjarig jubileum

Op 18 februari 2018 opende Resto VanHarte Lelystad haar deuren. Ongeveer 10 gasten schoven aan voor het eerste Resto-diner. Inmiddels ontvangt Resto Lelystad gemiddeld 50 gasten per avond. Klik om verder te lezen.

Benefietdiner - 18 september 2023

Kom naar deze bijzondere avond in De Brass aan de haven in Lelystad. De teams van De Brass en van Resto VanHarte verzorgen deze avond vanaf 18.30 uur een onvergetelijke avond met live-muziek, een verloting en een veiling, een driegangen keuzemenu en een hoop gezelligheid. Klik om verder te lezen.

Resto VanHarte zoekt twee nieuwe leden raad van toezicht

In verband met het vertrek van één van de leden en de gewenste uitbreiding van de raad zijn we op zoek naar twee nieuwe leden van de raad van toezicht. Het gaat om een lid raad van toezicht met het profiel marketingcommunicatie/media en een lid raad van toezicht met het profiel sociale cohesie.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Resto VanHarte organiseren seniorencolleges met diner

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Resto VanHarte organiseren seniorencolleges met diner in Amsterdam Nieuw-West. Locatie is het Calvijn College op Pieter Calandlaan 3. Het gaat om vier colleges binnen de collegereeks Sociale Bewegingen: Van vrouwenrechten tot
Amsterdamse krakers. Na afloop van de colleges serveert Resto VanHarte een lekker, gezellig en betaalbaar driegangendiner.

KinderResto: voor een sociale en gezonde start

Een belangrijke pijler binnen Resto VanHarte is de KinderResto. Immers: eenzaamheid voorkomen begint bij de jeugd. Om meer kinderen te kunnen bereiken, startten we in 2021 met het aanbieden van drie kooklessen. Het KinderResto met kortere cyclus is een groot succes. Het blijkt voor gemeenten een aantrekkelijker en betaalbaarder programma om in te zetten. Hierdoor vinden er op dit moment dan ook door heel Nederland KinderResto’s plaats.

De Onvergetelijke Kookclubs al succesvol in 21 steden

De Onvergetelijke Kookclubs, een initiatief van Alzheimer Nederland en Resto VanHarte, zijn een groot succes. Er vonden al 21 kookclubs plaats in steden door heel Nederland. Dit jaar voegen we hier nog negen plekken aan toe. In de Onvergetelijke Kookclubs bereiden mensen met beginnende dementie en hun naaste samen met andere deelnemers een driegangenmaaltijd. Het is een mooie manier om actief te blijven en nieuwe mensen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten. De Onvergetelijke Kookclub is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de VriendenLoterij.

Single SuperMoms te gast bij Resto VanHarte

Resto VanHarte en Single SuperMom/ 1ouderpunt zijn een samenwerking gestart in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat single moeders (en vaders) met hun kinderen één keer per maand gratis mogen aanschuiven bij de Resto-avond. De avonden vinden plaats in Amsterdam-Noord (De Meeuw) en Amsterdam Zuidoost (Holendrecht). Met deze samenwerking draagt Resto VanHarte bij aan het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder alleenstaande ouders.

Kerst vier je samen bij Resto VanHarte Amsterdam

Kerst vier je samen. Daarom kan iedereen die samen kerst wil vieren terecht bij Resto VanHarte voor een feestelijk, lekker en gezellig kerstdiner. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Kerst vier je samen bij Resto VanHarte Alkmaar

Kerst vier je samen. Daarom kan iedereen die samen kerst wil vieren terecht bij Resto VanHarte voor een feestelijk, lekker en gezellig kerstdiner. In Alkmaar vinden de diners plaats op woensdag 21 december in Hoeverstaete (voorheen De Vleugels) en op dinsdag 20 december in Wijkcentrum Overdie. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Paul Feldbrugge aangetrokken als projectleider “Vergroting impact eenzaamheidbestrijding”

Per 1 november is Paul Feldbrugge gestart bij dit VWS-project binnen Resto VanHarte. In deze nieuwe rol helpt Paul Resto VanHarte met het vergroten van haar impact en met het verder uitbouwen van onze samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven.

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert daarom in samenwerking met Incluzio drie diners speciaal voor Mantelzorgers in Leiden.

De kracht van doorzetten: themadiner met Resto VanHarte en Utrecht in Dialoog

Op dinsdag 1 november organiseert sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte samen met Utrecht in Dialoog een themadiner rondom het thema doorzetten, met als speciale gastpresentator en spoken-word artiest Gabriel Erlach.

Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen

Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats. Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel.

Pensioendiner bij Resto VanHarte Dordrecht

Op woensdag 5 oktober vindt het eerste pensioendiner plaats bij Resto VanHarte Dordrecht. Tijdens het diner gaan gepensioneerden en niet-gepensioneerden met elkaar in gesprek over hoe je je pensioen kunt invullen.

Resto VanHarte opent nieuw buurtrestaurant in De Meevaart in Amsterdam-Oost

Resto VanHarte opent vandaag haar deuren in buurthuis De Meevaart op Balistraat 48A in Amsterdam-Oost.

900 jaar Utrecht: Geschiedenisdiner bij Resto VanHarte in samenwerking met Museum Castellum Hoge Woerd

Op vrijdag 16 september vindt de volgende editie van de reeks geschiedenisdiners van Resto VanHarte plaats in Utrecht.

Resto VanHarte opent nieuw buurtrestaurant in MFA Zuiderkwartier in Tilburg

Resto VanHarte Tilburg opent vanaf 6 september haar deuren in MFA Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38 in Tilburg. Elke twee weken koken vrijwilligers uit de buurt hier een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner onder begeleiding van chef-kok Thomas.

John van Duin start als Manager Fondsenwerving en Communicatie

Samen met het professionele team ga ik me inzetten om meer geld op te halen voor Resto VanHarte, zodat de organisatie kan groeien in bestaande en nieuwe gemeentes.

Nieuw Resto geopend in Rosmalen

Eind juni openden we een nieuwe locatie in Rosmalen. Vanaf nu kunnen inwoners van Rosmalen elke laatste dinsdag van de maand gezellig aanschuiven voor een driegangendiner. Het betreft een pilot in afstemming met de gemeente tot en met eind van het jaar. Iedereen is van harte welkom.

CBF-keurmerk verlengd

Aan de hand van de jaarlijkse toetsing en naar aanleiding van de publicatie van ons jaarverslag 2021 is ons CBF-keurmerk wederom verlengd. Dit is goed nieuws. Onze ANBI-status is hier rechtstreeks aan gekoppeld. En deze zorgt er onder andere voor dat donateurs hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Kinderen ontwikkelen hun talenten tijdens kinderkooklessen van Resto VanHarte en JINC

Op 17 maart startten sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en JINC, een organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid onder kinderen, het Wizzie project.

Gasten van Resto VanHarte genieten van picknick en historie bij muzikale stadswandeling

Op dinsdag 5 juli neemt Resto VanHarte haar gasten mee op stap in Utrecht. In plaats van het wekelijkse diner in Kanaleneiland, wordt er een culinaire driegangenpicknick verzorgd in park Lepelenburg in Utrecht.

Statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte Utrecht; recordopbrengst helpt sociaal buurtrestaurant om eenzaamheid te bestrijden

Gisteren ontving Jolanda Panis, Restomanager bij Resto VanHarte Utrecht, een cheque ter waarde van maar liefst 3618,05 euro uit handen van Yorick Teunissen, filiaalmanager bij Jumbo Ina Boudier Bakkerlaan. Het bedrag is de opbrengst van alle Jumbofilialen in Utrecht die meededen met de statiegeldestafette voor Resto VanHarte.

Publicatie jaarverslag

In 2021 hadden we opnieuw te maken met een jaar waarin alles anders was. En opnieuw konden we rekenen op de flexibiliteit, creativiteit en energie van onze vrijwilligers en medewerkers. We keken naar wat wél kon, voor en achter de schermen. Wil je meer weten? Lees ons jaarverslag.

Nieuwe locatie Resto VanHarte in Rosmalen vanuit unieke samenwerking

Resto VanHarte Den Bosch opent dinsdag 28 juni een nieuwe locatie in de Rosmalen. Vanuit een unieke samenwerking met het Parochiecentrum en de Wijkraad in het centrum wordt er elke maand heerlijk gekookt voor de mensen uit de buurt.

Resto VanHarte De Grevelingen weer open in Den Bosch

Gasten van Resto VanHarte kunnen vanaf vrijdag 13 mei weer aanschuiven voor de maaltijd en gezelligheid bij de Van Neijnsel locatie De Grevelingen.

Opening nieuwe locatie Resto VanHarte in De Nieuwe Stede in Tilburg

Resto VanHarte Tilburg opende dinsdag 26 april een nieuwe locatie in de wijk Zuid. Elke twee weken wordt er door wijkbewoners heerlijk gekookt onder professionele begeleiding van de Resto-kok Rick.

Resto VanHarte Hoeverstaete opent haar deuren weer op 20 april

Resto VanHarte Alkmaar gaat vanaf woensdag 20 april weer open in Hoeverstaete. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten elke week weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel.

Resto VanHarte opent haar deuren weer op 31 maart

Resto VanHarte Enschede gaat vanaf donderdag 31 maart weer open. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten elke week weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel.

Feestelijk diner met live muziek bij Resto VanHarte Leidsche Rijn

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert aanstaande vrijdag een feestelijk diner met live muziek van ensemble Lahaka in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk Leidsche Rijn.

Weggeeftafeldiner bij Resto VanHarte: Samen eten én spulletjes ruilen voor meer verbinding in de stad

Buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht organiseert op vrijdag 18 maart in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk een weggeeftafeldiner: samen eten én spulletjes ruilen voor meer verbinding in de stad.

Resto VanHarte De Pleinen weer open in Ede

Resto VanHarte De Pleinen in Ede is weer open. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Nieuw Resto VanHarte in Venlo

Op 10 februari opende een nieuw Resto haar deuren in regio Venlo. Het nieuwe Resto bevindt zich in BMV De Vilgaard in Velden op Schandeloseweg 1. Iedere donderdag zijn buurtbewoners hier van harte welkom om aan te schuiven voor gezelligheid en een lekkere, betaalbare maaltijd.

KinderResto in Lelystad voor een gezonde generatie

In het komende half jaar organiseert Resto VanHarte op zes basisscholen in Lelystad-Oost KinderResto. Kinderen uit groep 6,7, en 8 leren hier over gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl. Elk KinderResto bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. Onder begeleiding van een echte chef-kok leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden.

Resto VanHarte Utrecht Leidsche Rijn weer open

Resto VanHarte in Parkwijk, Leidsche Rijn gaat per 28 januari weer open. "Maar onze gasten hier aan tafel verwennen gaat toch boven alles." Lekker, gezellig én veilig Resto VanHarte wil dat samen eten lekker, gezellig én veilig is. Voor meedoen aan de dialoog stuurt u een mail aan info@utrechtindialoog.nl ovv Dialoog Resto VanHarte 11 februari.

Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers om meer verbinding te creëren in de buurt

Informatie over wat dit betekent voor Resto VanHarte is vanaf dat moment te vinden op de website www.restovanharte.nl. In Middelburg is Resto VanHarte normaalgesproken geopend op de volgende dagen: Wekelijks op de maandagavond in Resto VanHarte ’t Palet, J.

Het Oranje Fonds steunt Resto VanHarte met 66.000 euro om meer impact te maken op het gebied van eenzaamheidsbestrijding

De donatie helpt Resto VanHarte om te blijven groeien; de komende jaren wil de organisatie meer betekenisvolle ontmoetingen realiseren tussen buurtgenoten. Resto VanHarte wil daarom nog meer betekenisvolle ontmoetingen tussen buurgenoten realiseren.

Resto VanHarte benoemt Janet Helder tot voorzitter Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte heeft Janet Helder per 1 januari 2022 benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Die inzet motiveert mij om nu met het team aan de slag te gaan.” Polle Janssens, directeur-bestuurder van Resto Van Harte is blij met de komst van Janet Helder: “Haar rijke ervaring, waardevolle netwerk en praktische kennis maken haar tot een zeer geschikte nieuwe voorzitter van onze Raad van Toezicht.

Een liefdevolle kerst voor iedereen

Daarom staat bij Albert Heijn deze decembermaand een liefdevolle kerst centraal. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom draagt Albert Heijn Resto VanHarte een warm hart toe. Samen gezellig kerst vieren is helaas lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.” “Albert Heijn wil dat iedereen de kans krijgt om een liefdevolle kerst te beleven.

Samen tegen voedselverspilling

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. Stichting VoedselSurplus verbindt bedrijven met voedseloverschotten aan sociale organisaties zoals Resto VanHarte, die behoefte hebben aan voordelige ingrediënten voor hun maaltijden.

Rabobank Zuid en Oost Twente steunt Resto VanHarte met diner voor vrijwilligers Voedsel- en Kledingbank

De vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank Enschede worden in het zonnetje gezet door Resto VanHarte, dankzij een donatie van Rabobank Zuid en Oost Twente. In de regio Enschede werkt Resto VanHarte al jaren samen met de Voedsel- en kledingbank. Etenswaren die de Voedselbank niet direct kunnen aanbieden, worden door de vrijwilligers van Resto VanHarte tot een heerlijk driegangendiner gekookt voor haar gasten. Dit jaar ondersteunt Rabobank het goede doel door twee diners, gekookt door de vrijwilligers van Resto VanHarte, voor de vrijwilligers van Kledingbank en Voedselbank Enschede.

Hoe kook je gezond? Resto VanHarte en Voedingscentrum organiseerden dineravond over gezonde voeding

Afgelopen dinsdag 19 oktober organiseerde Resto VanHarte samen met Voedingscentrum een speciale Resto-avond over gezonde voeding. De avond werd in samenwerking met het Voedingscentrum georganiseerd, waarbij drie vertegenwoordigers niet alleen hielpen met het koken van een gezond Resto VanHarte driegangendiner, maar ook een quiz gaven over gezonde voeding. Bovendien hielp Voedingscentrum de vrijwilligers van Resto VanHarte met het bereiden van het driegangendiner voor de deelnemers. Ik weet zeker dat niet alleen wij gezonder gaan koken, maar de deelnemers thuis ook, ” zegt Frouke Formsma, Restomanager Den Haag bij Resto VanHarte.

Resto VanHarte en Voedingscentrum nodigen buurtgenoten uit voor gezelligheid en gezonde maaltijd

Op dinsdag 19 oktober nodigen Resto VanHarte en het Voedingscentrum buurtgenoten uit om samen te genieten van een gezellig en gezond diner. Houd jij van gezelligheid, (gezond) eten en wil je nieuwe mensen leren kennen? En we hopen dat onze gasten door deze samenwerking nieuwe inzichten opdoen om ook thuis gezonder te koken." Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte Iedereen is van harte welkom bij het buurtdiner.

Alzheimer Nederland en Resto VanHarte organiseren: Onvergetelijke Kookclubs

De Kookclubs worden maandelijks georganiseerd door Resto VanHarte en Alzheimer Nederland. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.” Samenwerking voor lotgenotencontact Dankzij de fantastische bijdrage van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De Onvergetelijke Kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Mensen met dementie en hun naasten nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond.

Resto VanHarte Middelburg weer in Gasthuis

Op de locaties Gasthuis (vanaf 12 oktober) en Buitenrust (vanaf 26 oktober) is iedereen weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. Locatie Buitenrust is vanaf 26 oktober iedere laatste dinsdag van de maand geopend. Locaties en data Palet: iedere maandag Gasthuis: vanaf 12 oktober iedere week, behalve de laatste dinsdag van de maand Buitenrust: vanaf 26 oktober iedere laatste dinsdag van de maand “We zijn blij om onze deuren weer op de drie locaties te kunnen openen en onze gasten te mogen verwelkomen.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Ede

Daarom organiseert Resto VanHarte tijdens deze week samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in Ede. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen van harte welkom om gezellig aan te schuiven. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Resto VanHarte Landsmeer opent feestelijk haar deuren

Na een opstartperiode van 6 weken, waarin werving, selectie en training van tien enthousiaste vrijwilligers heeft plaatsgevonden en het buurtrestaurant onder de aandacht is gebracht in de buurt, gaan de deuren van Resto VanHarte Landsmeer nu open voor het brede publiek. Resto VanHarte Landsmeer wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van de Zorgcirkel, Cliëntenraad de Keern, SamenMeer, WelzijnWonenplus, Gemeente Landsmeer en alle vrijwilligers. De opening wordt officieel gemaakt door Jetta Klijnsma, voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte, Polle Janssens, directeur van Resto VanHarte en Mandy Elfferich, wethouder Sociale Zaken Landsmeer.

Resto VanHarte duikt in de boeken: Chef pizzabakker Aziz geeft pizzaworkshop in bibliotheek Kanaleneiland

Tijdens de kinderboekenweek – van 6 t/m 17 oktober – deelt Restochef Aziz zijn kennis over smaken, geuren en kleuren met kinderen die willen leren pizza bakken. Talent: Smulpaap Pizzabakker Aziz van Resto VanHarte gaat met je aan de slag om échte pizza’s te bakken… zoals ze dat in Italië doen! Delen Resto VanHarte is een leuke club om pizza’s bij te leren bakken. Het samenzijn, daar is Resto VanHarte goed in. Omkijken naar elkaar De Resto VanHartediners zijn gelukkig weer mogelijk.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Resto VanHarte organiseert tijdens deze week activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Buurtdiners Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseert Resto VanHarte speciale diners voor meer verbinding en contact in de buurt. En bij alle buurtdiners van Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle staat deze soep tijdens de Week tegen Eenzaamheid op het menu. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Utrecht

Indonesische gastvrijheid Op 1 oktober verzorgt Resto VanHarte een bijzonder diner in Leidsche Rijn. Voor deze gelegenheid is het bij Indekerngezond, Kopenhagenstraat 41, een bijzondere locatie midden in Leidsche Rijn Centrum waar Resto VanHarte graag mee samenwerkt! MAGGI Buurtdiner Op 5 oktober organiseert Resto VanHarte samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland (Bernadottelaan 23). Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte Iedereen is van harte welkom bij het MAGGI-buurtdiner en de Resto-avond in Leidsche Rijn. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Resto VanHarte De Rekere weer open in Alkmaar

Nadat de Resto-avond er langere tijd niet door kon gaan wegens het coronavirus, staan de deuren nu weer wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom Iedereen is van harte welkom.

Jetta Klijnsma vertrekt als voorzitter Raad van Toezicht Resto VanHarte

Polle Janssens, directeur-bestuurder Resto VanHarte: “Jetta Klijnsma heeft een belangrijke rol gespeeld voor Stichting VanHarte. Mede dankzij haar niet aflatende inzet is Resto VanHarte een gezonde organisatie met een goede strategische visie op de toekomst.

BUURTbus zorgt deze nazomer voor ontmoetingen in de wijk

Resto VanHarte trekt deze nazomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Met deze bus trekt Resto VanHarte sinds begin juli door diverse wijken in Rotterdam en Dordrecht.

Interview Polle Janssens: "Het voelt toch een beetje als 'onze' week."

Waarom is de Week tegen Eenzaamheid belangrijk voor Resto VanHarte? In de Week tegen Eenzaamheid is er veel aandacht voor de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid, zowel voor de individuele mensen als voor de maatschappij. Ik zie en ben blij dat er steeds meer en terechte aandacht komt voor eenzaamheid onder jongeren, dus ook in de Week tegen Eenzaamheid. Wat is jouw oproep aan mensen tijdens de Week tegen Eenzaamheid?

Resto VanHarte Den Bosch weer van start

Op de locaties BBS Boschveld, BBS Hambaken en BBS Nieuw-Zuid is iedereen vanaf september weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. Nu BBS Hambaken na een jaar sluiting wegens corona weer open gaat, is er voor iedereen in Den Bosch weer een Resto VanHarte in de buurt.

Resto VanHarte komt ook naar Landsmeer

In Landsmeer zal Resto VanHarte in oktober starten, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. We zijn ontzettend blij dat Leo, Tom en Henk het initiatief hebben genomen.” Vrijwilligers Leo, Tom en Henk zullen als vrijwilliger Resto VanHarte starten, maar ook zoeken zij collega’s om hen te helpen: “Leo is gek op koken, maar hij kan alle hulp gebruiken om dat voor de hele buurt te kunnen doen. Vrijwilligers kunnen reageren op de vacatures via de Facebook-pagina van Resto VanHarte Landsmeer of door een email te sturen naar landsmeer@restovanharte.nl.

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist!

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist na de zomerstop van De Flevopoort naar Buurthuis Archipel. Vanaf 19 augustus opent Resto VanHarte Amsterdam Oost de deuren op de nieuwe locatie Archipel.

Weer open in Den Bosch met een bijzondere gast

Ook in Den Bosch konden we niet wachten om weer te koken voor onze gasten. Ze hielp fantastisch mee in de keuken en in de bediening en er was ook ruim de tijd voor een praatje met onze gasten en vrijwilligers.

BUURTbus voor verbinding en contact in de wijk

Resto VanHarte trekt deze zomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Omdat Resto VanHarte ook graag nieuwe mensen wil bereiken, zetten we deze zomer de BUURTbus in om mensen in hun eigen buurt met elkaar te verbinden.

Jaarverslag 2020

Maar er is ook veel aandacht voor alle bijzondere lokale initiatieven waarmee we eenzaamheid en sociaal isolement zijn tegengegaan tijdens de coronacrisis.

Onze buurtrestaurants gaan weer open

We kijken ernaar uit om onze gasten weer te voorzien van een lekkere maaltijd en gezelligheid. Lekker, gezellig én veilig Resto VanHarte wil dat samen eten lekker, gezellig én veilig is. Verder gelden de volgende RIVM-richtlijnen: Reserveren is verplicht Gasten wordt gevraagd thuis te blijven bij griep- of verkoudheidsklachten Bij binnenkomst zal met iedere gast een persoonlijk controlegesprek plaatsvinden Gasten zijn verplicht de algemene 1,5-meter regels van overheid en de specifieke regels en aanwijzingen van de locatie te volgen.

Start nieuwe series KinderResto in Lelystad

Deze maand startten twee nieuwe series KinderResto in Lelystad. Daarnaast zijn we in Lelystad gestart met de nieuwe KinderResto formule.

Samen tegen eenzaamheid: statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte

Alle inwoners van Utrecht die deze maanden hun lege flessen inleveren bij de deelnemende supermarkten helpen zo mee om eenzaamheid te bestrijden Jolanda Panis van Resto VanHarte: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking; door de statiegeldactie kunnen we niet alleen geld inzamelen voor het goede doel maar ook meer aandacht vragen voor het onderwerp eenzaamheid.

Resto VanHarte en Alzheimer Nederland werken samen in Kookclub Misverstand

Speciaal voor deze groep werken Resto VanHarte en Alzheimer Nederland daarom samen in Kookclub Misverstand. Hierbij nodigen we mensen met (beginnende) dementie en hun begeleiders uit bij Resto VanHarte om zelf te koken, te eten en samen activiteiten te ondernemen.

Samenwerking partners zorgt ondanks coronamaatregelen voor verbinding in decembermaand

Mede dankzij Hans Klomp, de RAI, Van der Kroft events, Hotel Merlet, Budgetcam en Blackhawk Network hebben we ondanks de beperkingen toch nog mensen met elkaar in verbinding kunnen brengen om zo eenzaamheid in de decembermaand tegen te gaan.

Duizenden mensen samengebracht door het grootste (online) kerstdiner van Nederland

Op 23 december vond het grootste (online) kerstdiner van Nederland plaats, een samenwerking van Resto VanHarte en de KRO-NCRV.

Resto VanHarte bezorgt soep in de buurt in Ede

Normaalgesproken kookt het team van Resto VanHarte Ede iedere woensdag in woonzorgcentrum De Pleinen een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner.

Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met KinderResto in Maastricht

Tijdens het KinderResto gaan twee coaches samen met de kinderen koken. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

Resto VanHarte lanceert placemat voor meer verbinding in de stad

Sinds deze week zit er bij de Resto VanHarte afhaaldiners in Tilburg, Venlo, Rotterdam en Dordrecht een placemat met tips hoe je zelf een gezellig coronaproof diner voor twee kan organiseren. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, zit er bij elke maaltijd een placemat met tips hoe je zelf een coronaproof diner voor twee kan organiseren. Met deze placemat geven we hen een zetje in de rug om zelf contact te zoeken met iemand uit de buurt, kennissenkring of familie en hen uit te nodigen voor een diner voor twee.

Resto VanHarte verzorgt afhaalmaaltijden voor de buurt

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen hebben we onze buurtrestaurants helaas weer moeten sluiten. Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid via de gezamenlijke eettafel in haar buurtrestaurants.

Week tegen Eenzaamheid bij Resto VanHarte groot succes

Resto VanHarte in de media Resto VanHarte zet zich niet alleen in om eenzaamheid te bestrijden, maar ook om aandacht te vragen voor het probleem en het taboe rondom eenzaamheid. Daarnaast hebben we de media benaderd om aandacht te krijgen voor het werk van Resto VanHarte én het onderwerp eenzaamheid.

Rabobank Flevoland maakt 250 diners mogelijk in Lelystad

Met dit bedrag kunnen we 250 inwoners van Lelystad die nog niet eerder bij Resto VanHarte kwamen, kennis laten maken met onze formule.

Resto VanHarte te gast bij Koffietijd

Samen met ervaringsdeskundige Benthe sprak Resto VanHarte directeur Polle Janssens in het programma over het thema eenzaamheid.

Stem op Resto VanHarte voor de KRO NCRV actie Warm Hart

Resto VanHarte is aangedragen als goed doel voor de stemactie Warm Hart van KRO NCRV.

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Waar kan ik de Resto's vinden?

De Resto's van Resto VanHarte zijn verspreid over Nederland. Kijk op de pagina Kom eten voor een overzicht van al onze locaties.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan eenvoudig via de pagina Kom eten. Zoek en klik op een Resto in de buurt om vervolgens het reserveringsformulier in te vullen. Telefonisch reserveren kan via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Eventueel (maar liever via het reserveringsformulier) kan er een e-mail worden gestuurd naar info@restovanharte.nl.

Hoe kan ik doneren?

Je kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Alle vragen