Nieuws archief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws van Resto VanHarte.

Doe mee aan de Lelystadse Race tegen Eenzaamheid!

Op 4 juli organiseren Kartcentrum Lelystad en Resto VanHarte Lelystad een unieke race-ervaring, speciaal voor bedrijven en teams van 2-4 personen. Door mee te doen lever je een belangrijke bijdrage tegen eenzaamheid. En het is een mooie kans voor teambuilding.

Stem op Resto VanHarte voor een Appeltje van Oranje

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje! Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Met dat geld kunnen wij nog meer doen om samen eenzaamheid te verminderen. Help je mee?

Resto VanHarte introduceert gloednieuwe variant van KinderResto

Resto VanHarte lanceert een nieuwe variant van KinderResto. In deze nieuwe opzet verbinden we kinderen met de gasten in onze buurtrestaurants. Zo slaan we een brug tussen verschillende generaties.

Pop-up huisdiner voor studenten groot succes

Op 18 april organiseerden we samen met DUWO het allereerste pop-up huisdiner voor studenten. De avond was een groot succes

Resto VanHarte kanshebber Appeltje van Oranje

Resto VanHarte maakt dit jaar kans op een 'Appeltje van Oranje', een prestigieuze prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. We zijn geselecteerd uit meer dan tweehonderd inzendingen.

Resto VanHarte bedankt deelnemers van de Postcode Loterij

Al 15 jaar ontvangen we onmisbare steun van de Nationale Postcode Loterij. Mede dankzij de deelnemers van de loterij kunnen we buurtgenoten bij elkaar brengen aan de eettafel om eenzaamheid tegen te gaan. Samen kunnen we zoveel meer bereiken.

Resto VanHarte en DUWO organiseren samen eerste pop-up huisdiner voor studenten

Op donderdag 18 april organiseren we samen met DUWO het eerste pop-up huisdiner voor studenten in Leiden. Het diner vindt plaats in één van de panden van DUWO, een verhuurder van studentenhuisvesting in diverse steden. Met het huisdiner willen we eenzaamheid onder studenten tegengaan door hen samen te laten koken en eten.

Met een klein beetje statiegeld, maak je een groot verschil

Sinds maandag kun je twee weken lang bij Albert Heijn je statiegeld doneren om samen gezond en lekker eten bereikbaar te maken voor iedereen. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar de maatschappelijke partners van Albert Heijn: Resto VanHarte, Voedselbanken Nederland en Het Rode Kruis.

Teken de petitie om onze Resto’s in Den Haag open te houden

Op twee locaties in Den Haag brengen we wekelijks buurtgenoten bij elkaar aan de eettafel. We krijgen steeds minder subsidie. Maar we willen onze buurtrestaurants graag openhouden. Daarom zijn we een petitie gestart.

Resto VanHarte opent eerste JongerenResto in Venlo

Op 8 april openen we de deuren van ons eerste JongerenResto bij poppodium Grenswerk in Venlo. Iedereen tussen de 16 en 30 jaar oud is van harte welkom om aan te schuiven voor een gezellig diner met open podium voor kunst, cultuur en muziek.

Doe mee aan de Resto-loterij: maak kans op mooie prijzen en draag bij tegen eenzaamheid

Resto VanHarte lanceert de Resto-loterij! Door deel te nemen aan de loterij draag je rechtstreeks bij tegen eenzaamheid en maak je kans op fantastische prijzen. Een lot kost slechts 4 euro.

Maaike uit Leiden winnaar Valentijnwinactie

Maaike uit Leiden is de gelukkige winnaar van onze Valentijnwinactie. Maaike: “Ik deed mee met de actie omdat het doel van Resto VanHarte mij heel erg aanspreekt. Resto VanHarte bestrijdt en voorkomt eenzaamheid door een warme, gastvrije plek in de buurt te creëren waar iedereen welkom is. Een mooi initiatief!

Samenwerking Resto VanHarte en De Voedselbank in Venlo

Er is een sterke relatie tussen armoede en eenzaamheid. Daarom is Resto VanHarte in Venlo een samenwerking gestart met De Voedselbank. De samenwerking bestaat eruit dat klanten van de Voedselbank drie keer gratis mogen mee-eten bij een Resto VanHarte-locatie in de buurt.

Nieuwe Resto-locatie in Roermond

Vandaag openen we de deuren van een nieuwe Resto VanHarte-locatie in Roermond: in restaurant La Fabrique. Vanaf nu kunnen wijkgenoten hier elke laatste maandag van de maand aanschuiven voor een gezellig buurtdiner. Iedereen is van harte welkom!

Alleenstaande ouders ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

In 2023 startte Resto VanHarte een samenwerking met Single Super Mom in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat alleenstaande ouders twee keer per maand gratis kunnen aanschuiven bij Resto VanHarte: één keer in Amsterdam Noord en één keer in Amsterdam ZuidOost. Versterken van het netwerk van alleenstaande ouders Stichting Single Super Mom biedt ondersteuning aan alleenstaande ouders en hun kinderen door het hele land.

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Resto VanHarte

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2024 de samenwerking met Resto VanHarte voor een periode van drie jaar. Sinds 2009 ontvangen we jaarlijks een bijdrage van 500.000 euro van de loterij om eenzaamheid tegen te gaan. Onlangs heeft de Nationale Postcode Loterij de samenwerking met Resto VanHarte geëvalueerd en besloten de samenwerking voort te zetten.

Dag van de Vrijwilliger: bedankt vrijwilligers!

Het is vandaag de Dag van de Vrijwilliger in Nederland. Onze vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze buurtrestaurants. Zij bereiden en serveren de maaltijden. Maar nog belangrijker; zij zorgen voor de gezelligheid en de verbinding tussen de gasten aan tafel.

Nieuwe Resto VanHarte locatie in Amsterdam ZuidOost

We gaan uitbreiden in Amsterdam ZuidOost! Vanaf 15 december zijn er vier Resto-avonden in de nieuwe Resto VanHarte locatie buurthuis Gein. En vanaf 12 januari 2024 is er elke tweede vrijdag van de maand een extra avond in de Resto VanHarte locatie buurtcentrum Holendrecht.

Resto VanHarte, Amare en Residentie Orkest bieden diner voor 200 mantelzorgers

Op vrijdag 10 november biedt Resto VanHarte samen met Open Amare en het Residentie Orkest een diner voor 200 mantelzorgers en -ontvangers in Den Haag. Het diner is bedoeld voor mantelzorgers en -ontvangers.

Bekijk de nieuwe Resto VanHarte film

Bekijk de nieuwe Resto VanHarte film. Leuk als je nog niet eerder bij ons was. Maar ook als je ons al jaren kent.

Terugblik Week tegen Eenzaamheid

We kijken terug op een bijzondere Week tegen Eenzaamheid met gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, mini-restaurants in de Albert Heijn, veel aandacht in de (lokale) media en onze eerste Resto VanHarte online collecteweken.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen opent mini-Resto in Nootdorp (Den Haag)

Gisteren begon de Week tegen Eenzaamheid. Staatssecretaris Maarten van Ooijen opende de mini-Resto in Nootdorp (Den Haag). Ook overhandigde hij de eerste dinerbon aan één van de aanwezige Albert Heijn klanten.

De Week tegen Eenzaamheid: meer mooie ontmoetingen samen met Albert Heijn

Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Resto VanHarte doet hier natuurlijk aan mee. Net als vorig jaar doen we dit samen met Albert Heijn. In 2023 willen we samen nog meer mooie ontmoetingen mogelijk maken en meer aandacht vragen voor eenzaamheid. Daarom breiden we onze activiteiten van vorig jaar uit en voegen we hier nieuwe aan toe.

Geslaagde BBQ in Loosduinen

Op 28 juli verzorgde Resto vanHarte op de wekelijkse locatie in wijkcentrum de Geest in Loosduinen een BBQ. De BBQ was in samenwerking met stadstuin de GroeneGeest. Gasten en vrijwilligers hebben samen op de binnenplaats gegeten en konden tussendoor of na het eten een wandeling doen door de moestuin en de pluktuin.

Ontmoeting voor 125 inwoners van Venlo dankzij schenking buurtbewoner

Naast een avond gratis eten voor onze gasten in Venlo, kunnen 125 inwoners van Venlo hun buurtgenoten (beter) leren kennen door gratis aan te schuiven bij een driegangendiner in Resto VanHarte Ut Tref. Een schenking van 1.000 euro maakt dit mogelijk. Vaste gasten ontvangen dinerbonnen om iemand uit te nodigen om een keertje gratis mee te eten. Het gaat dan om mensen met een klein sociaal netwerk die baat hebben bij de formule van Resto VanHarte: samen eten tegen eenzaamheid.

Broers Henk en Cees halen met wandelen 4Daagse 1500 euro op tegen eenzaamheid

Broers Henk en Cees wandelden de 4Daagse om geld in te zamelen tegen eenzaamheid in Lelystad. Ze haalden hiermee meer dan 1500 euro op. Een geweldige prestatie. Resto VanHarte wil alle donateurs hartelijk bedanken, ook namens Henk en Cees. Sponsoren van het team en doneren tegen eenzaamheid kan nog steeds.

Start 4Daagse: Henk en Cees lopen tegen eenzaamheid

Collega Henk is er helemaal klaar voor. Vandaag start de 4Daagse. Henk loopt samen met zijn broer Cees om geld in te zamelen tegen eenzaamheid. Hij heeft al een mooi bedrag opgehaald, maar sponsoren kan nog steeds. Ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek op team Lelystad.

Snel en makkelijk reserveren bij jouw favoriete Resto

Resto VanHarte startte eind vorig jaar een samenwerking met Formitable, het online reserveringssysteem voor restaurants. Onze gasten kunnen voortaan makkelijker en sneller reserveren bij hun favoriete buurtrestaurant. Medewerkers, vrijwilligers en gasten zijn positief over het nieuwe systeem.

Eén op de vijf Nederlanders voelt zich extra eenzaam in de zomer

Eén op de vijf Nederlanders voelt zich extra eenzaam in de zomer. Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen. En jongeren (16-29) ervaren dit gevoel meer dan dertigplussers.

Publicatie jaarverslag 2022

2022 was wederom een bijzonder jaar voor Resto VanHarte. Na jaren met coronalockdowns werkten we hard om weer terug te groeien naar ons impactniveau van voor corona. Met resultaat. In 2022 ontvingen we zo’n tachtig procent van het aantal bezoekers dat we voor corona hadden. Wil je meer weten over onze resultaten, activiteiten en projecten? Lees ons jaarverslag.

Twee nieuwe leden raad van toezicht Resto VanHarte

Resto VanHarte benoemt twee nieuwe leden van haar raad van toezicht. Per 1 juni 2023 starten Mascha ten Bruggencate en Michael Overzier. Met de benoeming van Mascha en Michael komt er voor de organisatie extra expertise en inzicht beschikbaar op het gebied van sociale cohesie en marketing & communicatie.

Start schuif-aan-campagne voor huisartsen

Resto VanHarte start een campagne onder huisartsen om patiënten met gevoelens van eenzaamheid door te verwijzen naar onze gezellige buurtrestaurants. Hiervoor krijgen huisartsen in de buurt van onze Resto's de beschikking over hartvormige kortingskaarten. Met de hartvormige kortingskaart eten patiënten – als ze nog niet eerder bij Resto VanHarte waren – mee voor vijf euro.

Draag bij tegen eenzaamheid: sponsor ons team bij de 4Daagse!

Deze zomer lopen broers Henk en Cees Kuipers de 4Daagse om geld in te zamelen voor verbinding en tegen eenzaamheid. In totaal willen ze 2.500 euro ophalen. Help jij mee om meer mensen een fijne avond te bezorgen met mooie ontmoetingen?

De VanHarte academie: een fijne plek om te leren

Enige tijd geleden lanceerden we de digitale VanHarte Academie: een online leeromgeving waar onze vrijwilligers meer informatie kunnen vinden en e-learnings kunnen volgen. Met de academie ondersteunen we onze vrijwilligers en leiden we hen op zodat ze hun werk goed en met plezier kunnen doen. De academie is zowel voor bestaande als voor nieuwe vrijwilligers.

Resto Lelystad viert vijfjarig jubileum

Op 18 februari 2018 opende Resto VanHarte Lelystad haar deuren. Ongeveer 10 gasten schoven aan voor het eerste Resto-diner. Inmiddels ontvangt Resto Lelystad gemiddeld 50 gasten per avond. Klik om verder te lezen.

Resto VanHarte zoekt twee nieuwe leden raad van toezicht

In verband met het vertrek van één van de leden en de gewenste uitbreiding van de raad zijn we op zoek naar twee nieuwe leden van de raad van toezicht. Het gaat om een lid raad van toezicht met het profiel marketingcommunicatie/media en een lid raad van toezicht met het profiel sociale cohesie.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Resto VanHarte organiseren seniorencolleges met diner

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Resto VanHarte organiseren seniorencolleges met diner in Amsterdam Nieuw-West. Locatie is het Calvijn College op Pieter Calandlaan 3. Het gaat om vier colleges binnen de collegereeks Sociale Bewegingen: Van vrouwenrechten tot
Amsterdamse krakers. Na afloop van de colleges serveert Resto VanHarte een lekker, gezellig en betaalbaar driegangendiner.

KinderResto: voor een sociale en gezonde start

Een belangrijke pijler binnen Resto VanHarte is de KinderResto. Immers: eenzaamheid voorkomen begint bij de jeugd. Om meer kinderen te kunnen bereiken, startten we in 2021 met het aanbieden van drie kooklessen. Het KinderResto met kortere cyclus is een groot succes. Het blijkt voor gemeenten een aantrekkelijker en betaalbaarder programma om in te zetten. Hierdoor vinden er op dit moment dan ook door heel Nederland KinderResto’s plaats.

De Onvergetelijke Kookclubs al succesvol in 21 steden

De Onvergetelijke Kookclubs, een initiatief van Alzheimer Nederland en Resto VanHarte, zijn een groot succes. Er vonden al 21 kookclubs plaats in steden door heel Nederland. Dit jaar voegen we hier nog negen plekken aan toe. In de Onvergetelijke Kookclubs bereiden mensen met beginnende dementie en hun naaste samen met andere deelnemers een driegangenmaaltijd. Het is een mooie manier om actief te blijven en nieuwe mensen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten. De Onvergetelijke Kookclub is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de VriendenLoterij.

Single SuperMoms te gast bij Resto VanHarte

Resto VanHarte en Single SuperMom/ 1ouderpunt zijn een samenwerking gestart in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat single moeders (en vaders) met hun kinderen één keer per maand gratis mogen aanschuiven bij de Resto-avond. De avonden vinden plaats in Amsterdam-Noord (De Meeuw) en Amsterdam Zuidoost (Holendrecht). Met deze samenwerking draagt Resto VanHarte bij aan het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder alleenstaande ouders.

Kerst vier je samen bij Resto VanHarte Amsterdam

Kerst vier je samen. Daarom kan iedereen die samen kerst wil vieren terecht bij Resto VanHarte voor een feestelijk, lekker en gezellig kerstdiner. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Kerst vier je samen bij Resto VanHarte Alkmaar

Kerst vier je samen. Daarom kan iedereen die samen kerst wil vieren terecht bij Resto VanHarte voor een feestelijk, lekker en gezellig kerstdiner. In Alkmaar vinden de diners plaats op woensdag 21 december in Hoeverstaete (voorheen De Vleugels) en op dinsdag 20 december in Wijkcentrum Overdie. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Paul Feldbrugge aangetrokken als projectleider “Vergroting impact eenzaamheidbestrijding”

Per 1 november is Paul Feldbrugge gestart bij dit VWS-project binnen Resto VanHarte. In deze nieuwe rol helpt Paul Resto VanHarte met het vergroten van haar impact en met het verder uitbouwen van onze samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven.

Mantelzorgers ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert daarom in samenwerking met Incluzio drie diners speciaal voor Mantelzorgers in Leiden.

De kracht van doorzetten: themadiner met Resto VanHarte en Utrecht in Dialoog

Op dinsdag 1 november organiseert sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte samen met Utrecht in Dialoog een themadiner rondom het thema doorzetten, met als speciale gastpresentator en spoken-word artiest Gabriel Erlach.

Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen

Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats. Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel.

Pensioendiner bij Resto VanHarte Dordrecht

Op woensdag 5 oktober vindt het eerste pensioendiner plaats bij Resto VanHarte Dordrecht. Tijdens het diner gaan gepensioneerden en niet-gepensioneerden met elkaar in gesprek over hoe je je pensioen kunt invullen.

Resto VanHarte opent nieuw buurtrestaurant in De Meevaart in Amsterdam-Oost

Resto VanHarte opent vandaag haar deuren in buurthuis De Meevaart op Balistraat 48A in Amsterdam-Oost.

900 jaar Utrecht: Geschiedenisdiner bij Resto VanHarte in samenwerking met Museum Castellum Hoge Woerd

Op vrijdag 16 september vindt de volgende editie van de reeks geschiedenisdiners van Resto VanHarte plaats in Utrecht.

Resto VanHarte opent nieuw buurtrestaurant in MFA Zuiderkwartier in Tilburg

Resto VanHarte Tilburg opent vanaf 6 september haar deuren in MFA Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38 in Tilburg. Elke twee weken koken vrijwilligers uit de buurt hier een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner onder begeleiding van chef-kok Thomas.

John van Duin start als Manager Fondsenwerving en Communicatie

Samen met het professionele team ga ik me inzetten om meer geld op te halen voor Resto VanHarte, zodat de organisatie kan groeien in bestaande en nieuwe gemeentes.

Nieuw Resto geopend in Rosmalen

Eind juni openden we een nieuwe locatie in Rosmalen. Vanaf nu kunnen inwoners van Rosmalen elke laatste dinsdag van de maand gezellig aanschuiven voor een driegangendiner. Het betreft een pilot in afstemming met de gemeente tot en met eind van het jaar. Iedereen is van harte welkom.

CBF-keurmerk verlengd

Aan de hand van de jaarlijkse toetsing en naar aanleiding van de publicatie van ons jaarverslag 2021 is ons CBF-keurmerk wederom verlengd. Dit is goed nieuws. Onze ANBI-status is hier rechtstreeks aan gekoppeld. En deze zorgt er onder andere voor dat donateurs hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Kinderen ontwikkelen hun talenten tijdens kinderkooklessen van Resto VanHarte en JINC

Op 17 maart startten sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en JINC, een organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid onder kinderen, het Wizzie project.

Gasten van Resto VanHarte genieten van picknick en historie bij muzikale stadswandeling

Op dinsdag 5 juli neemt Resto VanHarte haar gasten mee op stap in Utrecht. In plaats van het wekelijkse diner in Kanaleneiland, wordt er een culinaire driegangenpicknick verzorgd in park Lepelenburg in Utrecht.

Statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte Utrecht; recordopbrengst helpt sociaal buurtrestaurant om eenzaamheid te bestrijden

Gisteren ontving Jolanda Panis, Restomanager bij Resto VanHarte Utrecht, een cheque ter waarde van maar liefst 3618,05 euro uit handen van Yorick Teunissen, filiaalmanager bij Jumbo Ina Boudier Bakkerlaan. Het bedrag is de opbrengst van alle Jumbofilialen in Utrecht die meededen met de statiegeldestafette voor Resto VanHarte.

Publicatie jaarverslag

In 2021 hadden we opnieuw te maken met een jaar waarin alles anders was. En opnieuw konden we rekenen op de flexibiliteit, creativiteit en energie van onze vrijwilligers en medewerkers. We keken naar wat wél kon, voor en achter de schermen. Wil je meer weten? Lees ons jaarverslag.

Nieuwe locatie Resto VanHarte in Rosmalen vanuit unieke samenwerking

Resto VanHarte Den Bosch opent dinsdag 28 juni een nieuwe locatie in de Rosmalen. Vanuit een unieke samenwerking met het Parochiecentrum en de Wijkraad in het centrum wordt er elke maand heerlijk gekookt voor de mensen uit de buurt.

Resto VanHarte De Grevelingen weer open in Den Bosch

Gasten van Resto VanHarte kunnen vanaf vrijdag 13 mei weer aanschuiven voor de maaltijd en gezelligheid bij de Van Neijnsel locatie De Grevelingen.

Opening nieuwe locatie Resto VanHarte in De Nieuwe Stede in Tilburg

Resto VanHarte Tilburg opende dinsdag 26 april een nieuwe locatie in de wijk Zuid. Elke twee weken wordt er door wijkbewoners heerlijk gekookt onder professionele begeleiding van de Resto-kok Rick.

Resto VanHarte Hoeverstaete opent haar deuren weer op 20 april

Resto VanHarte Alkmaar gaat vanaf woensdag 20 april weer open in Hoeverstaete. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten elke week weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel.

Resto VanHarte opent haar deuren weer op 31 maart

Resto VanHarte Enschede gaat vanaf donderdag 31 maart weer open. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten elke week weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel.

Feestelijk diner met live muziek bij Resto VanHarte Leidsche Rijn

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert aanstaande vrijdag een feestelijk diner met live muziek van ensemble Lahaka in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk Leidsche Rijn.

Weggeeftafeldiner bij Resto VanHarte: Samen eten én spulletjes ruilen voor meer verbinding in de stad

Buurtrestaurant Resto VanHarte Utrecht organiseert op vrijdag 18 maart in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk een weggeeftafeldiner: samen eten én spulletjes ruilen voor meer verbinding in de stad.

Resto VanHarte De Pleinen weer open in Ede

Resto VanHarte De Pleinen in Ede is weer open. Vanaf die dag kunnen buurtgenoten weer genieten van een lekkere maaltijd én goed gezelschap aan de gemeenschappelijke eettafel. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Nieuw Resto VanHarte in Venlo

Op 10 februari opende een nieuw Resto haar deuren in regio Venlo. Het nieuwe Resto bevindt zich in BMV De Vilgaard in Velden op Schandeloseweg 1. Iedere donderdag zijn buurtbewoners hier van harte welkom om aan te schuiven voor gezelligheid en een lekkere, betaalbare maaltijd.

KinderResto in Lelystad voor een gezonde generatie

In het komende half jaar organiseert Resto VanHarte op zes basisscholen in Lelystad-Oost KinderResto. Kinderen uit groep 6,7, en 8 leren hier over gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl. Elk KinderResto bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. Onder begeleiding van een echte chef-kok leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden.

Resto VanHarte Utrecht Leidsche Rijn weer open

Resto VanHarte in Parkwijk, Leidsche Rijn gaat per 28 januari weer open. "Maar onze gasten hier aan tafel verwennen gaat toch boven alles." Lekker, gezellig én veilig Resto VanHarte wil dat samen eten lekker, gezellig én veilig is. Voor meedoen aan de dialoog stuurt u een mail aan info@utrechtindialoog.nl ovv Dialoog Resto VanHarte 11 februari.

Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers om meer verbinding te creëren in de buurt

Informatie over wat dit betekent voor Resto VanHarte is vanaf dat moment te vinden op de website www.restovanharte.nl. In Middelburg is Resto VanHarte normaalgesproken geopend op de volgende dagen: Wekelijks op de maandagavond in Resto VanHarte ’t Palet, J.

Het Oranje Fonds steunt Resto VanHarte met 66.000 euro om meer impact te maken op het gebied van eenzaamheidsbestrijding

De donatie helpt Resto VanHarte om te blijven groeien; de komende jaren wil de organisatie meer betekenisvolle ontmoetingen realiseren tussen buurtgenoten. Resto VanHarte wil daarom nog meer betekenisvolle ontmoetingen tussen buurgenoten realiseren.

Resto VanHarte benoemt Janet Helder tot voorzitter Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte heeft Janet Helder per 1 januari 2022 benoemd tot haar nieuwe voorzitter. De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte bestaat per 1 januari 2022 naast Janet Helder uit Vroukje Boenk, Gineke Bossema, Arie Brienen-Hiele en JC Hellendoorn.

Een liefdevolle kerst voor iedereen

Daarom staat bij Albert Heijn deze decembermaand een liefdevolle kerst centraal. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom draagt Albert Heijn Resto VanHarte een warm hart toe. Samen gezellig kerst vieren is helaas lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.” “Albert Heijn wil dat iedereen de kans krijgt om een liefdevolle kerst te beleven.

Samen tegen voedselverspilling

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. Stichting VoedselSurplus verbindt bedrijven met voedseloverschotten aan sociale organisaties zoals Resto VanHarte, die behoefte hebben aan voordelige ingrediënten voor hun maaltijden.

Rabobank Zuid en Oost Twente steunt Resto VanHarte met diner voor vrijwilligers Voedsel- en Kledingbank

De vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank Enschede worden in het zonnetje gezet door Resto VanHarte, dankzij een donatie van Rabobank Zuid en Oost Twente. In de regio Enschede werkt Resto VanHarte al jaren samen met de Voedsel- en kledingbank. Etenswaren die de Voedselbank niet direct kunnen aanbieden, worden door de vrijwilligers van Resto VanHarte tot een heerlijk driegangendiner gekookt voor haar gasten. Dit jaar ondersteunt Rabobank het goede doel door twee diners, gekookt door de vrijwilligers van Resto VanHarte, voor de vrijwilligers van Kledingbank en Voedselbank Enschede.

Hoe kook je gezond? Resto VanHarte en Voedingscentrum organiseerden dineravond over gezonde voeding

Afgelopen dinsdag 19 oktober organiseerde Resto VanHarte samen met Voedingscentrum een speciale Resto-avond over gezonde voeding. De avond werd in samenwerking met het Voedingscentrum georganiseerd, waarbij drie vertegenwoordigers niet alleen hielpen met het koken van een gezond Resto VanHarte driegangendiner, maar ook een quiz gaven over gezonde voeding. Bovendien hielp Voedingscentrum de vrijwilligers van Resto VanHarte met het bereiden van het driegangendiner voor de deelnemers. Ik weet zeker dat niet alleen wij gezonder gaan koken, maar de deelnemers thuis ook, ” zegt Frouke Formsma, Restomanager Den Haag bij Resto VanHarte.

Resto VanHarte en Voedingscentrum nodigen buurtgenoten uit voor gezelligheid en gezonde maaltijd

Op dinsdag 19 oktober nodigen Resto VanHarte en het Voedingscentrum buurtgenoten uit om samen te genieten van een gezellig en gezond diner. Medewerkers van het Voedingscentrum zijn medeverantwoordelijk voor het menu, koken mee en organiseren een activiteit over gezond eten. En we hopen dat onze gasten door deze samenwerking nieuwe inzichten opdoen om ook thuis gezonder te koken." Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte Iedereen is van harte welkom bij het buurtdiner.

Alzheimer Nederland en Resto VanHarte organiseren: Onvergetelijke Kookclubs

De Kookclubs worden maandelijks georganiseerd door Resto VanHarte en Alzheimer Nederland. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.” Samenwerking voor lotgenotencontact Dankzij de fantastische bijdrage van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De Onvergetelijke Kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Mensen met dementie en hun naasten nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond.

Resto VanHarte Middelburg weer in Gasthuis

Op de locaties Gasthuis (vanaf 12 oktober) en Buitenrust (vanaf 26 oktober) is iedereen weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. Locatie Buitenrust is vanaf 26 oktober iedere laatste dinsdag van de maand geopend. Locaties en data Palet: iedere maandag Gasthuis: vanaf 12 oktober iedere week, behalve de laatste dinsdag van de maand Buitenrust: vanaf 26 oktober iedere laatste dinsdag van de maand “We zijn blij om onze deuren weer op de drie locaties te kunnen openen en onze gasten te mogen verwelkomen.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Ede

Daarom organiseert Resto VanHarte tijdens deze week samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in Ede. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen van harte welkom om gezellig aan te schuiven. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Resto VanHarte Landsmeer opent feestelijk haar deuren

Na een opstartperiode van 6 weken, waarin werving, selectie en training van tien enthousiaste vrijwilligers heeft plaatsgevonden en het buurtrestaurant onder de aandacht is gebracht in de buurt, gaan de deuren van Resto VanHarte Landsmeer nu open voor het brede publiek. Resto VanHarte Landsmeer wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van de Zorgcirkel, Cliëntenraad de Keern, SamenMeer, WelzijnWonenplus, Gemeente Landsmeer en alle vrijwilligers. De opening wordt officieel gemaakt door Jetta Klijnsma, voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto VanHarte, Polle Janssens, directeur van Resto VanHarte en Mandy Elfferich, wethouder Sociale Zaken Landsmeer.

Resto VanHarte duikt in de boeken: Chef pizzabakker Aziz geeft pizzaworkshop in bibliotheek Kanaleneiland

Tijdens de kinderboekenweek – van 6 t/m 17 oktober – deelt Restochef Aziz zijn kennis over smaken, geuren en kleuren met kinderen die willen leren pizza bakken. Talent: Smulpaap Pizzabakker Aziz van Resto VanHarte gaat met je aan de slag om échte pizza’s te bakken… zoals ze dat in Italië doen! Delen Resto VanHarte is een leuke club om pizza’s bij te leren bakken. Omdat chef Aziz een échte pizzabakker is, maar ook omdat een pizza zo leuk is om te delen. Het samenzijn, daar is Resto VanHarte goed in.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens MAGGI-buurtdiner bij Resto VanHarte in Utrecht

Indonesische gastvrijheid Op 1 oktober verzorgt Resto VanHarte een bijzonder diner in Leidsche Rijn. Voor deze gelegenheid is het bij Indekerngezond, Kopenhagenstraat 41, een bijzondere locatie midden in Leidsche Rijn Centrum waar Resto VanHarte graag mee samenwerkt! MAGGI Buurtdiner Op 5 oktober organiseert Resto VanHarte samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland (Bernadottelaan 23). Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte Iedereen is van harte welkom bij het MAGGI-buurtdiner en de Resto-avond in Leidsche Rijn. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Resto VanHarte organiseert tijdens deze week activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Buurtdiners Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseert Resto VanHarte speciale diners voor meer verbinding en contact in de buurt. En bij alle buurtdiners van Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle staat deze soep tijdens de Week tegen Eenzaamheid op het menu. Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Resto VanHarte De Rekere weer open in Alkmaar

Nadat de Resto-avond er langere tijd niet door kon gaan wegens het coronavirus, staan de deuren nu weer wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom Iedereen is van harte welkom.

Jetta Klijnsma vertrekt als voorzitter Raad van Toezicht Resto VanHarte

Polle Janssens, directeur-bestuurder Resto VanHarte: “Jetta Klijnsma heeft een belangrijke rol gespeeld voor Stichting VanHarte. Mede dankzij haar niet aflatende inzet is Resto VanHarte een gezonde organisatie met een goede strategische visie op de toekomst.

BUURTbus zorgt deze nazomer voor ontmoetingen in de wijk

Resto VanHarte trekt deze nazomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Met deze bus trekt Resto VanHarte sinds begin juli door diverse wijken in Rotterdam en Dordrecht.

Interview Polle Janssens: "Het voelt toch een beetje als 'onze' week."

Waarom is de Week tegen Eenzaamheid belangrijk voor Resto VanHarte? In de Week tegen Eenzaamheid is er veel aandacht voor de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid, zowel voor de individuele mensen als voor de maatschappij. Welke ontwikkelingen zijn er bij de Week tegen Eenzaamheid en wat vind je daarvan? Ik zie en ben blij dat er steeds meer en terechte aandacht komt voor eenzaamheid onder jongeren, dus ook in de Week tegen Eenzaamheid.

Resto VanHarte Den Bosch weer van start

Op de locaties BBS Boschveld, BBS Hambaken en BBS Nieuw-Zuid is iedereen vanaf september weer welkom voor elkaars gezelligheid en een heerlijk en betaalbaar driegangendiner. Nu BBS Hambaken na een jaar sluiting wegens corona weer open gaat, is er voor iedereen in Den Bosch weer een Resto VanHarte in de buurt.

Resto VanHarte komt ook naar Landsmeer

In Landsmeer zal Resto VanHarte in oktober starten, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. We zijn ontzettend blij dat Leo, Tom en Henk het initiatief hebben genomen.” Vrijwilligers Leo, Tom en Henk zullen als vrijwilliger Resto VanHarte starten, maar ook zoeken zij collega’s om hen te helpen: “Leo is gek op koken, maar hij kan alle hulp gebruiken om dat voor de hele buurt te kunnen doen. Vrijwilligers kunnen reageren op de vacatures via de Facebook-pagina van Resto VanHarte Landsmeer of door een email te sturen naar landsmeer@restovanharte.nl.

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist!

Resto VanHarte Amsterdam Oost verhuist na de zomerstop van De Flevopoort naar Buurthuis Archipel. Vanaf 19 augustus opent Resto VanHarte Amsterdam Oost de deuren op de nieuwe locatie Archipel.

BUURTbus voor verbinding en contact in de wijk

Resto VanHarte trekt deze zomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Omdat Resto VanHarte ook graag nieuwe mensen wil bereiken, zetten we deze zomer de BUURTbus in om mensen in hun eigen buurt met elkaar te verbinden.

Weer open in Den Bosch met een bijzondere gast

Ook in Den Bosch konden we niet wachten om weer te koken voor onze gasten. Ze hielp fantastisch mee in de keuken en in de bediening en er was ook ruim de tijd voor een praatje met onze gasten en vrijwilligers.

Jaarverslag 2020

Hierin komen de landelijke acties Ik kook VanHarte voor jou, de Week tegen Eenzaamheid en Het Grootste Online Kerstdiner van Nederland aan bod.

Onze buurtrestaurants gaan weer open

Resto VanHarte gaat weer open vanaf 5 juni. We kijken ernaar uit om onze gasten weer te voorzien van een lekkere maaltijd en gezelligheid. Lekker, gezellig én veilig Resto VanHarte wil dat samen eten lekker, gezellig én veilig is.

Start nieuwe series KinderResto in Lelystad

Deze maand startten twee nieuwe series KinderResto in Lelystad. Daarnaast zijn we in Lelystad gestart met de nieuwe KinderResto formule.

Samen tegen eenzaamheid: statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte

Alle inwoners van Utrecht die deze maanden hun lege flessen inleveren bij de deelnemende supermarkten helpen zo mee om eenzaamheid te bestrijden Jolanda Panis van Resto VanHarte: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking; door de statiegeldactie kunnen we niet alleen geld inzamelen voor het goede doel maar ook meer aandacht vragen voor het onderwerp eenzaamheid.

Resto VanHarte en Alzheimer Nederland werken samen in Kookclub Misverstand

Speciaal voor deze groep werken Resto VanHarte en Alzheimer Nederland daarom samen in Kookclub Misverstand. Hierbij nodigen we mensen met (beginnende) dementie en hun begeleiders uit bij Resto VanHarte om zelf te koken, te eten en samen activiteiten te ondernemen.

Samenwerking partners zorgt ondanks coronamaatregelen voor verbinding in decembermaand

Mede dankzij Hans Klomp, de RAI, Van der Kroft events, Hotel Merlet, Budgetcam en Blackhawk Network hebben we ondanks de beperkingen toch nog mensen met elkaar in verbinding kunnen brengen om zo eenzaamheid in de decembermaand tegen te gaan.

Duizenden mensen samengebracht door het grootste (online) kerstdiner van Nederland

Op 23 december vond het grootste (online) kerstdiner van Nederland plaats, een samenwerking van Resto VanHarte en de KRO-NCRV.

Resto VanHarte bezorgt soep in de buurt in Ede

Normaalgesproken kookt het team van Resto VanHarte Ede iedere woensdag in woonzorgcentrum De Pleinen een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner.

Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met KinderResto in Maastricht

Tijdens het KinderResto leren kinderen in een reeks van acht kookworkshops op school over gezond eten en een gezonde leefstijl. Tijdens het KinderResto gaan twee coaches samen met de kinderen koken.

Resto VanHarte lanceert placemat voor meer verbinding in de stad

Sinds deze week zit er bij de Resto VanHarte afhaaldiners in Tilburg, Venlo, Rotterdam en Dordrecht een placemat met tips hoe je zelf een gezellig coronaproof diner voor twee kan organiseren. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, zit er bij elke maaltijd een placemat met tips hoe je zelf een coronaproof diner voor twee kan organiseren. Met deze placemat geven we hen een zetje in de rug om zelf contact te zoeken met iemand uit de buurt, kennissenkring of familie en hen uit te nodigen voor een diner voor twee.

Resto VanHarte verzorgt afhaalmaaltijden voor de buurt

Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid via de gezamenlijke eettafel in haar buurtrestaurants. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, bieden we op meerdere plekken afhaalmaaltijden aan.

Week tegen Eenzaamheid bij Resto VanHarte groot succes

Resto VanHarte in de media Resto VanHarte zet zich niet alleen in om eenzaamheid te bestrijden, maar ook om aandacht te vragen voor het probleem en het taboe rondom eenzaamheid. Daarnaast hebben we de media benaderd om aandacht te krijgen voor het werk van Resto VanHarte én het onderwerp eenzaamheid.

Rabobank Flevoland maakt 250 diners mogelijk in Lelystad

Met dit bedrag kunnen we 250 inwoners van Lelystad die nog niet eerder bij Resto VanHarte kwamen, kennis laten maken met onze formule.

Resto VanHarte te gast bij Koffietijd

Samen met ervaringsdeskundige Benthe sprak Resto VanHarte directeur Polle Janssens in het programma over het thema eenzaamheid.

Stem op Resto VanHarte voor de KRO NCRV actie Warm Hart

Resto VanHarte is aangedragen als goed doel voor de stemactie Warm Hart van KRO NCRV.

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Waar kan ik de Resto's vinden?

De Resto's en andere activiteiten van Resto VanHarte zijn verspreid over Nederland te vinden. Kijk op de pagina Locaties voor een overzicht of kijk op de pagina Wat doet Resto VanHarte voor alle activiteiten.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan eenvoudig via de pagina Locaties. Zoek en klik op een Resto in de buurt om vervolgens het reserveringsformulier in te vullen. Telefonisch reserveren kan via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!