Schenken met belastingvoordeel

Resto VanHarte staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). U kunt uw giften aan Resto VanHarte dan ook als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren.

Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan Resto VanHarte? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met Resto VanHarte aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting, als deze tussen de 1 en 10 procent van uw verzamelinkomen zijn. Tussenkomst van een notaris is niet nodig.

"Schenken via een vaste periodieke schenking vind ik de makkelijkste manier. Ik krijg een groot deel terug via de belasting. Een mooie manier om mensen te helpen die het hard nodig hebben."

Pieter Bruijn, donateur Resto VanHarte

Voordelen voor u zijn:

  • Uw gift is volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van uw gift of inkomen. U ontvangt dus een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het eventuele inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van beiden. Dit voordeel kan oplopen tot wel 52 procent.
  • U kunt uw donatiebedrag zelfs verhogen. De Belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat Resto VanHarte meer mensen kan helpen met uw gift.

Download hier het formulier. Heeft u vragen of behoefte aan meer advies of begeleiding? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of 020 3033030.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Je kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door u gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft namelijk de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet in de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende.

Alle vragen