Schenken met belastingvoordeel

Resto VanHarte staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). U kunt uw giften aan Resto VanHarte dan ook als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren.

Wist u dat er twee mogelijkheden zijn om bij te dragen aan wetenschappelijk oogonderzoek met belastingvoordeel? Dit kan tijdens uw leven en/of ná leven. Door onze ANBI-status als goed doel is schenken via een overeenkomst volledig aftrekbaar en betalen wij bij een gift in het testament geen erfbelasting.

U hoeft niet over een groot vermogen te beschikken om belastingvrij te schenken. Resto VanHarte is dankbaar voor iedere gift via een schenkingsovereenkomst en/of testament. Hoe groot of hoe klein ook. Zo kunt u, ook als u er niet meer bent, veel betekenen voor de generaties na u.

"Schenken via een vaste periodieke schenking vind ik de makkelijkste manier. Ik krijg een groot deel terug via de belasting. Een mooie manier om mensen te helpen die het hard nodig hebben."

Pieter Bruijn, donateur Resto VanHarte

U hoeft niet over een groot vermogen te beschikken om na te laten. Resto VanHarte is dankbaar voor iedere gift via een testament. Hoe groot of hoe klein ook. Zo kunt u, ook als u er niet meer bent, veel betekenen in wetenschappelijk oogonderzoek voor deze en opvolgende generaties. En natuurlijk begrijpen wij dat u eerst voor uw naasten zorgt. Laat u uw idealen voortleven?

Doneren na overlijden zonder erfbelasting

Wist u dat Resto VanHarte geen erfbelasting over schenkingen en nalatenschappen hoeft af te dragen? Het volledige bedrag, of volledige waarde van het legaat, komt ten goede aan ons werk. Resto VanHarte is namelijk door de belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Download hier het formulier. Heeft u vragen of behoefte aan meer advies of begeleiding? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of 020 303 30 30.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

U kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door u gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft namelijk de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Uw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende.

Alle vragen