Resto VanHarte staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). U kunt uw giften aan Resto VanHarte dan ook als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren.
Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan Resto VanHarte? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met Resto VanHarte aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting, als deze tussen de 1 en 10 procent van uw verzamelinkomen zijn. Tussenkomst van een notaris is niet nodig.
"Schenken via een vaste periodieke schenking vind ik de makkelijkste manier. Ik krijg een groot deel terug via de belasting. Een mooie manier om mensen te helpen die het hard nodig hebben."
Voordelen voor u zijn:
Download hier het formulier. Heeft u vragen of behoefte aan meer advies of begeleiding? Neem dan contact met ons op via info@restovanharte.nl of 020 3033030.
Je kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren.
Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door u gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.
Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft namelijk de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.
Jouw donatie wordt ingezet in de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende.