De VanHarte academie: een fijne plek om te leren

Enige tijd geleden lanceerden we de digitale VanHarte Academie: een online leeromgeving waar onze vrijwilligers meer informatie kunnen vinden en e-learnings kunnen volgen. Met de academie ondersteunen we onze vrijwilligers en leiden we hen op zodat ze hun werk goed en met plezier kunnen doen. De academie is zowel voor bestaande als voor nieuwe vrijwilligers. Deze online leeromgeving biedt onze vrijwilligers de mogelijkheid om te leren waar en wanneer hen dat het beste uitkomt. De eerste modules staan inmiddels live: Kennismaking met Resto VanHarte, Voedselveiligheid en Gastvrijheid. Dit aanbod zal in de toekomst verder worden uitgebreid.

Polle Janssens, directeur-bestuurder: β€œHet is voor een vrijwilligersorganisatie als Resto VanHarte enorm belangrijk om onze vrijwilligers aan ons te (blijven) binden. Dat doen we in onze Resto’s door iedereen werk te laten doen dat bij diegene past, door onze waardering uit te spreken voor al het fantastische verzette werk en door hen de mogelijkheid te bieden om te leren en te groeien. De VanHarte Academie is hierin heel belangrijk. Met de module Kennismaking met Resto VanHarte nemen wij de vrijwilligers op een eenduidige manier mee in de missie en visie van Resto VanHarte. De vrijwilliger leert wat eenzaamheid eigenlijk is, hoe je het herkent en wat je kunt doen om het tegen te gaan. Zij zijn immers het visitekaartje van Resto VanHarte; zij bieden onze gasten een warm ontvangst in het Resto en moeten ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt.”

De komende maanden gaan de vrijwilligers aan de slag gaan met de modules. Daarna gaan we evalueren; voldoen de modules aan de informatiebehoefte binnen de organisatie, zijn ze voor iedereen goed te volgen en hoe kunnen we het aanbod verder uitbreiden? De academie zal zich, net als Resto VanHarte zelf, in de komende jaren blijven ontwikkelen. De VanHarte Academie is tot stand gekomen dankzij een gezamenlijke subsidie aanvraag vanuit de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.