KinderResto in Lelystad voor een gezonde generatie

In het komende half jaar organiseert Resto VanHarte op zes basisscholen in Lelystad-Oost KinderResto. Kinderen uit groep 6,7, en 8 leren hier over gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl. Elk KinderResto bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur. Onder begeleiding van een echte chef-kok leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden. Daarnaast komen op een speelse en luchtige manier diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod.

De KinderResto’s vinden plaats in Lelystad-Oost. En dat is hard nodig. Juist in Lelystad-Oost wordt hoog gescoord op thema’s als armoede, werkloosheid, eenzaamheid en overgewicht. Problemen worden van generatie op generatie overgegeven. Met KinderResto wil Resto VanHarte deze negatieve spiraal doorbreken. Dat doen we in nauwe samenwerking met de betrokken basisscholen en Gemeente Lelystad die het KinderResto financiert.

Alle kinderen uit groep 6,7 en 8 van de betrokken basisscholen kunnen zich opgeven voor KinderResto. Uit de aanmeldingen selecteert de school vervolgens 15 kinderen die deel mogen nemen aan het programma. Na afronding van het programma zijn deze kinderen super-chefjes. Samen met hun docenten kunnen deze super-chefjes wat ze geleerd hebben over voeding en leefstijl verder verspreiden binnen de school. Zo bereiken we nog meer kinderen en gezinnen met ons programma.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!