900 jaar Utrecht: Geschiedenisdiner bij Resto VanHarte in samenwerking met Museum Castellum Hoge Woerd

Op vrijdag 16 september vindt de volgende editie van de reeks geschiedenisdiners van Resto VanHarte plaats. Het Museum Castellum Hoge Woerd geeft een bijzondere rondleiding die wordt afgesloten met een diner bij buurtcentrum Bij de Buren.

Voor de nieuwe editie van het geschiedenisdiner van Resto VanHarte is een speciale ontvangst georganiseerd op vrijdag 16 september om 16:00 uur bij Museum Castellum Hoge Woerd. Het museum zal een rondleiding geven en de geschiedenis van Utrecht tot leven brengen. Jolanda Panis, manager van Resto VanHarte Utrecht zegt: “Ik vind het heel bijzonder dat Castellum Hoge Woerd speciaal voor ons een rondleiding geeft. En erg leuk om straks te weten wat zich eeuwen geleden heeft afgespeeld bijna ónder onze eettafel in Leidsche Rijn!” Na de rondleiding vindt het historische Resto VanHarte diner plaats bij buurtcentrum Bij de Buren.

Utrecht 900 jaar stad en mensen
Het themadiner in samenwerking met Museum Castellum Hoge Woerd is het tweede in een serie diners in het kader van 900 jaar Utrecht, georganiseerd door Resto VanHarte. Bij ieder historisch diner wordt steeds een ander stukje Utrechtse historie uitgelicht. Het derde geschiedenisdiner, een excursie in Kanaleneiland, zal plaatsvinden op 20 september. Kijk op www.restovanharte.nl/kom-eten voor de komende themadiners.

Reserveren
Reserveren is noodzakelijk om deel te nemen aan deze bijzondere avond. Dit kan via restovanharte.nl/kom-eten of telefonisch, op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur via 0900-9003030. Reserveer snel, er is beperkt plek. De kosten voor het diner en de rondleiding zijn 7 euro of met U-pas 5 euro. Liefst met pin betalen ter plaatse. Een extra bijdrage is altijd welkom om het werk van Resto VanHarte voort te zetten.

Iedereen is van harte welkom
Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Bij Resto VanHarte kun je nieuwe mensen leren kennen en er is regelmatig een bijzonder programma, zoals (muzikale) optredens of een presentatie door een bijzondere buurtgenoot. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!