Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met KinderResto in Maastricht

Resto VanHarte en basisschool IKC de Geluksvogel startten deze week met het aanbieden van een serie KinderResto middagen in Maastricht. De middagen zijn mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth Strouven Fonds en de Gemeente Maastricht. Tijdens het KinderResto leren kinderen in een reeks van acht kookworkshops op school over gezond eten en een gezonde leefstijl. De eerste bijeenkomst vond afgelopen woensdag plaats. De laatste (feestelijke) bijeenkomst is op woensdag 16 december. Deelname is voor de kinderen en ouders volledig gratis.

Tijdens het KinderResto gaan twee coaches samen met de kinderen koken. Op een speelse en luchtige manier komen diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden. Er worden thema’s behandeld als bewegen, gezonde voeding, omgaan met pesten, sociale omgangsvormen en meer.

Resto VanHarte is blij in IKC de Geluksvogel de juiste partner gevonden te hebben om het KinderResto samen mee uit te voeren. IKC de Geluksvogel heeft het predikaat ‘Gezonde School’. De activiteit past dan ook goed binnen het beleid en visie van de school. “Alle kinderen verdienen een kans op een gezond leven en toekomst, hiermee leggen we hopelijk de basis voor het besef bij de kinderen wat goed voor ze is, zodat ze zelfstandig nu en ook later de juiste keuzes maken”, aldus Tom Heijnens, Restomanager Maastricht.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.