Week tegen Eenzaamheid bij Resto VanHarte groot succes

Van 1 tot en met 8 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. Op verschillende plekken in Nederland organiseerde Resto VanHarte buurtdiners voor jong en oud. In zes steden deden we dat samen met Maggi en Go mingle. De diners waren een groot succes: overal genoten jonge en oudere buurtgenoten samen van een heerlijk driegangendiner Γ©n goed gezelschap. Elke stad gaf zijn eigen invulling aan het thema. Zo hielpen in sommige steden kinderen uit de buurt mee in de keuken en op andere plekken verzorgden studenten en middelbare scholieren de muzikale invulling van de avond. In Ede en Leiden was er zelfs een speciaal opa/oma en kleinkindmenu waarbij de kleinkinderen zelf meehielpen met het bereiden en serveren ervan.

Resto VanHarte in de media Resto
VanHarte zet zich niet alleen in om eenzaamheid te bestrijden, maar ook om aandacht te vragen voor het probleem en het taboe rondom eenzaamheid. In dit kader lanceerden we het platform www.ikkookvanhartevoorjou.nl. Hier deelden we persoonlijke verhalen van onze gasten over hoe je eenzaamheid kan voorkomen en overwinnen. Daarnaast hebben we de media benaderd om aandacht te krijgen voor het werk van Resto VanHarte Γ©n het onderwerp eenzaamheid. Dit leidde tot mooie landelijke media-aandacht in Koffietijd, Goedemorgen Nederland, Het Parool, Metro en De Telegraaf en mooie artikelen en interviews in de lokale media zoals bij Omroep Flevoland.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!