Statiegeldestafette van Jumbo voor Resto VanHarte Utrecht; recordopbrengst helpt sociaal buurtrestaurant om eenzaamheid te bestrijden

Gisteren ontving Jolanda Panis, Restomanager bij Resto VanHarte Utrecht, een cheque ter waarde van maar liefst 3618,05 euro uit handen van Yorick Teunissen, filiaalmanager bij Jumbo Ina Boudier Bakkerlaan. Het bedrag is de opbrengst van alle Jumbofilialen in Utrecht die meededen met de statiegeldestafette voor Resto VanHarte. Tijdens deze estafette stond de statiegeldzuil voor Resto VanHarte iedere maand bij een andere Jumbosupermarkt. 12 filialen deden mee. Jumbo en haar klanten helpen hiermee eenzaamheid te bestrijden in Utrecht. Resto VanHarte zet het gedoneerde bedrag namelijk in om nog meer mensen met gevoelens van eenzaamheid een warm welkom te kunnen bieden in haar buurtrestaurants in Kanaleneiland en Leidsche Rijn.

In 2020 ontstond bij Yorick Teunissen, toen nog filiaalmanager bij Jumbo Overkapel, het idee om Resto VanHarte te steunen met de opbrengst van de emballage van alle Jumbofilialen in Utrecht. Zijn collega-filiaalmanagers waren meteen enthousiast en zo ontstond het idee van een statiegeldestafette. Toenmalig wethouder en inmiddels staatssecretaris van Sociale Zaken Maarten van Ooijen gaf op 5 februari 2021 de aftrap.

Restomanager Jolanda Panis: β€œHet is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen in de Utrechtse wijken ons hebben gesteund. We zijn ontzettend blij met deze geweldige samenwerking met Jumbo. Daarom hebben onze vrijwilligers een taart bereid voor alle Jumbomedewerkers die zich een maand lang hebben ingezet voor het goede doel. Zo'n mooie actie moet immers gevierd worden!" Terwijl de medewerkers van de taart genieten vervolgt ze: "We hopen bovendien dat meer supermarktmanagers in Utrecht zich laten inspireren door deze mooie actie en het stokje van 'onze' Jumbo-helden overnemen!''

Iedereen is van harte welkom
Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Bij Resto VanHarte kun je nieuwe mensen leren kennen en er is regelmatig een bijzonder programma, zoals (muzikale) optredens of een presentatie door een bijzondere buurtgenoot. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Dit kan via https://reserveren.restovanharte.nl/ of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.