Veelgestelde vragen

Staat uw vraag niet op deze pagina? Neem dan gerust even contact met ons op.

Onze locaties

Waar kan ik de Resto's vinden?

De Resto's van Resto VanHarte zijn verspreid over Nederland. Kijk op de pagina Kom eten voor een overzicht van al onze locaties.

Hoe kan ik reserveren?

U kunt eenvoudig reserveren via de pagina Kom eten. Zoek en klik op een Resto bij u in de buurt om vervolgens het reserveringsformulier in te vullen. U kunt ook bellen naar onze reserveringslijn via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur) of een mail sturen naar info@restovanharte.nl.

Wat kost het?

Een driegangen diner kost gemiddeld €7,50 en op verschillende locaties worden kortingspassen geaccepteerd. Maar de prijzen verschillen per locatie. Kijk op jouw Resto-pagina via de pagina Kom eten voor de prijs op jouw locatie.

Wordt er rekening gehouden met mijn dieet?

Je kunt bij jouw reservering eventuele dieetwensen en allergieën opgeven. De Resto chefs koken op verzoek zoutarm, vegetarisch en halal.

Hoe kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt je reservering annuleren door te klikken op de annuleringslink in de bevestigingse-mail, of door een e-mail te sturen naar info@restovanharte.nl, of door te bellen met de reserveringslijn: 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur)

Er is geen Resto VanHarte in mijn woonplaats?

Resto VanHarte streeft ernaar om op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland mensen te verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Maar dat is best een operatie. Daarom zoeken wij samenwerkingen en vrijwilligers om op nieuwe locaties een Resto te openen. Wil je hieraan bijdragen? Kijk dan op de pagina Vacatures of neem contact op met info@restovanharte.nl.

Kun je als bedrijf een lokale Resto steunen?

Het is mogelijk om een lokale Resto te steunen. Neem voor meer informatie contact op met info@restovanharte.nl.

Kan ik doneren aan het Resto in mijn woonplaats?

Dat kan zeker. Kies op het donatieformulier aan welke Resto je graag wilt doneren! Zonder keuze is je donatie in het algemeen voor ons werk: het verbinden van mensen en daarmee het bestrijden van eenzaamheid. Heel hartelijk dank!

Wat is een Kinderresto?

Resto VanHarte organiseert speciale Kinderresto's in samenwerking met scholen en sociale organisaties. Tijdens de Kinderresto's leren kinderen over koken en gezonde voeding, maar ook met elkaar koken en natuurlijk samen eten.

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor een Kinderresto?

De Kinderresto's worden samen met scholen en instellingen georganiseerd en zijn bedoeld voor de kinderen die aan deze partners zijn verbonden. Bij iedere Kinderresto ontvangen de ouders van kinderen automatisch een uitnodiging van de partner. Het is dan ook niet mogelijk om deel te nemen wanneer jouw kind niet is aangesloten bij de betreffende school of instelling.

Doneren

Hoe kan ik doneren?

Je kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren.

Kan ik ook structureel doneren?

Jazeker! Via ons donatieformulier op de pagina Doneren vindt u de optie om eenmalig, maandelijks of jaarlijks te doneren.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende.

Kan ik doneren aan het Resto in mijn woonplaats?

Dat kan zeker. Kies op het donatieformulier aan welke Resto je graag wilt doneren! Zonder keuze is je donatie in het algemeen voor ons werk: het verbinden van mensen en daarmee het bestrijden van eenzaamheid. Heel hartelijk dank!

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft namelijk de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Hoe kun je als bedrijf bijdragen?

Je kunt als bedrijf eenvoudig financieel bijdragen via de pagina Doneren. Je kunt Resto VanHarte ook sponsoren of als partner ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met p.janssens@restovanharte.nl

Zijn er projecten waar bedrijven aan kunnen bijdragen?

Naast vaste projecten zoals de landelijke 'Week tegen Eenzaamheid' organiseren we verschillende activiteiten buiten onze vaste Resto avonden om. Voorbeelden zijn onze mantelzorgdiners, kerstdiners en de buurtBBQ. Meer voorbeelden vind je op onze pagina Projecten. We werken graag samen met partners om dit soort projecten te verwezenlijken en onder de aandacht te brengen.

Kun je als bedrijf een lokale Resto steunen?

Het is mogelijk om een lokale Resto te steunen. Neem voor meer informatie contact op met info@restovanharte.nl.

Hoe kan ik bijdragen aan een Kinderresto?

Wil je bijdragen aan de Kinderresto's? Alvast heel hartelijk dank! Neem dan contact op met hartvoor@restovanharte.nl

Onze organisatie

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Heeft Resto VanHarte een keurmerk?

Resto VanHarte heeft de ANBI-status en is een CBF-erkend Goed Doel.

Met welke partners werkt Resto VanHarte samen?

Resto VanHarte heeft een langdurige samenwerking met verschillende partners, waaronder de Postcodeloterij. Kijk voor meer informatie op de pagina Partners.

Waar kan ik het jaarverslag vinden?

De jaarverslagen van Resto VanHarte zijn terug te vinden op de pagina Organisatie. In de jaarverslagen vind je al onze prestaties van het afgelopen jaar.

Wat doen de vrijwilligers bij Resto VanHarte?

Vrijwilligers ondersteunen onze Restomanagers en chefs in hun werkzaamheden, bijvoorbeeld als kok, gastheer/vrouw of keukenmedewerker. Ook werken vrijwilligers op het hoofdkantoor van Resto VanHarte, bijvoorbeeld ter ondersteuning in marketing en communicatie.

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger?

Wil je ook bijdragen als vrijwilliger? Kijk dan op de pagina Word vrijwilliger of stuur een e-mail naar sollicitatie@restovanharte.nl.

Krijg ik een vergoeding als vrijwilliger?

Vrijwilligers werk is… vrijwillig. De vrijwilliger kan natuurlijk wel een vergoeding vragen voor onkosten die voor Resto VanHarte worden gemaakt.

Kan ik zelf mijn tijd indelen als vrijwilliger?

Wij vragen onze Resto-vrijwilligers om een structurele bijdrage, zodat we iedere week onze gasten een gezellige avond kunnen bezorgen met een lekker driegangendiner. De Resto-avonden vinden plaats op een vaste avond in de week, verschillend per locatie. Wil je weten op welke avond de Resto-avond bij het Resto bij jou in de buurt plaats vindt? Kijk dan op de pagina Kom eten en zoek jouw Resto op. Uiteraard zijn er voor andere vormen van vrijwilligerswerk zoals jouw kennis en deskundigheid inzetten voor Resto VanHarte, online collecteren, een sponsorloop organiseren of een andere actie wel mogelijkheden om je tijd zelf in te delen.

Wat is een Kinderresto?

Resto VanHarte organiseert speciale Kinderresto's in samenwerking met scholen en sociale organisaties. Tijdens de Kinderresto's leren kinderen over koken en gezonde voeding, maar ook met elkaar koken en natuurlijk samen eten.

Kan ik een Kinderresto organiseren?

Scholen en instellingen die interesse hebben in het organiseren van een Kinderresto, kunnen contact opnemen met info@restovanharte.nl