Single SuperMoms te gast bij Resto VanHarte

Resto VanHarte en Single SuperMom/ 1ouderpunt zijn een samenwerking gestart in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat single moeders (en vaders) met hun kinderen één keer per maand gratis mogen aanschuiven bij de Resto-avond. De avonden vinden plaats in Amsterdam-Noord (De Meeuw) en Amsterdam Zuidoost (Holendrecht). Met deze samenwerking draagt Resto VanHarte bij aan het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder alleenstaande ouders.

Stichting Single SuperMom biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en alleenstaande vaders en hun kinderen door het hele land. Hun doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders. Dat doen ze onder andere door het organiseren van activiteiten: van workshops, empowerment trainingen en netwerkevents tot sociale activiteiten. Het samen bezoeken van een Resto-avond hoort daar vanaf nu ook bij.

Alleenstaande ouders ervaren relatief het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid (bron: CBS 2021). Veel meer nog dan alleenstaanden zonder kinderen. Camelia Contreras, Projectleider Amsterdam van Single SuperMom zegt hierover: “We merken dat alleenstaande moeders, en vaders, vaak gevoelens van eenzaamheid ervaren. Het is dan heel waardevol om in contact te komen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Je begrijpt elkaar. En je kunt elkaar helpen. Een leuke manier om elkaar (beter) te leren kennen, is samen eten. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking met Resto VanHarte.

Aanmelden voor de diners

Het hele jaar kunnen alleenstaande moeders, en vaders, met hun kinderen gratis aanschuiven bij de maandelijkse diners bij Resto VanHarte. Aanmelden voor de diners kan via amsterdam@singlesupermom.com. Per diner is er een beperkt aantal plekken gereserveerd voor deze actie. Dus hoe sneller je reserveert, hoe beter.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.