Het Oranje Fonds steunt Resto VanHarte met 66.000 euro om meer impact te maken op het gebied van eenzaamheidsbestrijding

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte ontvangt 66.000 euro van het Oranje Fonds om meer impact te maken op het gebied van eenzaamheidsbestrijding. De donatie helpt Resto VanHarte om te blijven groeien; de komende jaren wil de organisatie meer betekenisvolle ontmoetingen realiseren tussen buurtgenoten. Hiervoor is een sterke interne organisatie nodig met de juiste (ICT)systemen, (communicatie)kanalen én mensen. De schenking van het Oranje Fonds maakt het mogelijk om hierin te investeren.

Polle Janssens, directeur Resto VanHarte: “We zij heel blij met de steun van het Oranje Fonds. Sinds de coronapandemie zien we het aantal mensen met gevoelens van eenzaamheid sterk toenemen. De vraag naar echt contact en verbinding met anderen neemt alleen maar toe. Resto VanHarte wil daarom nog meer betekenisvolle ontmoetingen tussen buurgenoten realiseren. Om te kunnen groeien moeten we investeren in de juiste mensen en systemen. We zijn dan ook zeer verheugd dat het Oranje Fonds ons in staat stelt om dit te doen.”

De komende maanden staat er bij Resto VanHarte onder andere de aanschaf van nieuwe hardware en software op het programma. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om nieuwe ICT systemen, een verbeterde website en een nieuw kassasysteem. Zo kan de organisatie blijven groeien, verder professionaliseren en nog klantvriendelijker werken.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.