KinderResto: voor een sociale en gezonde start

Een belangrijke pijler binnen Resto VanHarte is het KinderResto. Immers: eenzaamheid voorkomen begint bij de jeugd. Om meer kinderen te kunnen bereiken, startten we in 2021 met het aanbieden van drie kooklessen. Het KinderResto met kortere cyclus is een groot succes. Het blijkt voor gemeenten een aantrekkelijker en betaalbaarder programma om in te zetten. Hierdoor vinden er op dit moment dan ook door heel Nederland KinderResto’s plaats.

Er zijn op dit moment KinderResto’s in onder andere Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam IJburg, Enschede, Zoetermeer, Deventer, Rotterdam en Lelystad. Resto VanHarte biedt het KinderResto in de eerste plaats aan op basisscholen. Maar het is ook mogelijk om KinderResto te volgen bij een sportvereniging of weekendschool. Wat de kinderen leren bij KinderResto, nemen ze mee naar huis. Op die manier profiteert het hele gezin van de lessen over gezonde voeding. Een van de deelnemers zei hierover: “Oooh, pompoensoep was zooo lekker juf, ik heb de soep thuis voor mijn moeder gemaakt.”

De kinderen doen (bijna) altijd enthousiast mee aan KinderResto en vinden het jammer als het weer is afgelopen. Daarom geven we ze de recepten mee, zodat ze de gerechten ook thuis kunnen klaarmaken. En na afloop van de laatste les, mogen de ouders komen proeven. De kinderen krijgen dan ook een certificaat mee naar huis. Vanaf dat moment zijn ze echte kinderkoks!

Wil jij ook een KinderResto bij jou op school? Neem dan contact op met Sanne Doedens via kinderresto@restovanharte.nl.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.