Over ons

Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. We organiseren en stimuleren we betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners in onze buurtrestaurants. Hier verzorgt een vaste kern van vrijwilligers een betaalbare, gezonde en lekker maaltijd. Iedereen, ongeacht leeftijd, cultuur of maatschappelijke positie, is welkom om aan te schuiven.

“Een vriendin nam mij mee naar een Resto-avond en daar ben ik nog altijd blij om! Ik ben al lang weduwe en verloor mijn dochter aan MS. Hoewel ik een lieve zoon en schoondochter heb, voelde ik me vaak alleen. Nu heb ik dankzij het Resto allemaal contacten."

Gezellig buurtrestaurant

In zo'n vijftig buurtrestaurants verspreid over twintig steden verzorgen we één of twee avonden per week een driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant. Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten. Er staat regelmatig vis op het menu en áltijd is er een vegetarische variant en halal vlees, mits hiervoor is gereserveerd.

Regelmatig nodigen we culturele clubs en wijkorganisaties uit die vertellen wat ze voor de gasten kunnen betekenen.

Dank aan onze partners

Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en donateurs en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. We bundelen onze krachten ook met sociale wijkteams, sportclubs, wijktheaters, GGD, de Voedselbank, asielzoekerscentra, moestuinen, thuiszorgorganisaties, UWV Werkbedrijf, sociaal raadslieden en woningcorporaties. Samen bereiken we meer in de wijk dan ieder voor zich.