Resto VanHarte en Alzheimer Nederland werken samen in Kookclub Misverstand

Mensen met dementie, en de mensen die voor hen zorgen, voelen zich vaak eenzaam. Speciaal voor deze groep werken Resto VanHarte en Alzheimer Nederland daarom samen in Kookclub Misverstand. Hierbij nodigen we mensen met (beginnende) dementie en hun begeleiders uit bij Resto VanHarte om zelf te koken, te eten en samen activiteiten te ondernemen. Op deze manier bieden we hen een laagdrempelige plek om elkaar te ontmoeten en sociale contacten op te doen en te onderhouden. Zo verbeteren we direct de levenskwaliteit van mensen met (beginnende) dementie én hun omgeving en verkleinen we de kans op sociaal isolement en eenzaamheid bij zowel patiënten als mantelzorgers. Kookclub Misverstand is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

Polle Janssens, directeur Resto VanHarte: “Ik ben ontzettend blij en trots op onze samenwerking met Alzheimer Nederland. Voor Resto VanHarte is het voorkomen van eenzaamheid bij kwetsbare doelgroepen ontzettend belangrijk. Dat doen we graag in samenwerking met andere organisaties. Kookclub Misverstand is wat mij betreft dan ook een mooi voorbeeld van hoe je samen kan werken om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan.”

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!