Nieuws

Ontvang maandelijks het laatste nieuws van Resto VanHarte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Samenwerking Resto VanHarte en De Voedselbank in Venlo

Er is een sterke relatie tussen armoede en eenzaamheid. Daarom is Resto VanHarte in Venlo een samenwerking gestart met De Voedselbank. De samenwerking bestaat eruit dat klanten van de Voedselbank drie keer gratis mogen mee-eten bij een Resto VanHarte-locatie in de buurt.

Nieuwe Resto-locatie in Roermond

Vandaag openen we de deuren van een nieuwe Resto VanHarte-locatie in Roermond: in restaurant La Fabrique. Vanaf nu kunnen wijkgenoten hier elke laatste maandag van de maand aanschuiven voor een gezellig buurtdiner. Iedereen is van harte welkom!

Alleenstaande ouders ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

In 2023 startte Resto VanHarte een samenwerking met Single Super Mom in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat alleenstaande ouders twee keer per maand gratis kunnen aanschuiven bij Resto VanHarte: één keer in Amsterdam Noord en één keer in Amsterdam ZuidOost. Versterken van het netwerk van alleenstaande ouders Stichting Single Super Mom biedt ondersteuning aan alleenstaande ouders en hun kinderen door het hele land.

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Resto VanHarte

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2024 de samenwerking met Resto VanHarte voor een periode van drie jaar. Sinds 2009 ontvangen we jaarlijks een bijdrage van 500.000 euro van de loterij om eenzaamheid tegen te gaan. Onlangs heeft de Nationale Postcode Loterij de samenwerking met Resto VanHarte geΓ«valueerd en besloten de samenwerking voort te zetten.

Dag van de Vrijwilliger: bedankt vrijwilligers!

Het is vandaag de Dag van de Vrijwilliger in Nederland. Onze vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze buurtrestaurants. Zij bereiden en serveren de maaltijden. Maar nog belangrijker; zij zorgen voor de gezelligheid en de verbinding tussen de gasten aan tafel.

Nieuwe Resto VanHarte locatie in Amsterdam ZuidOost

We gaan uitbreiden in Amsterdam ZuidOost! Vanaf 15 december zijn er vier Resto-avonden in de nieuwe Resto VanHarte locatie buurthuis Gein. En vanaf 12 januari 2024 is er elke tweede vrijdag van de maand een extra avond in de Resto VanHarte locatie buurtcentrum Holendrecht.

Ga naar het nieuwsarchief

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Waar kan ik de Resto's vinden?

De Resto's en andere activiteiten van Resto VanHarte zijn verspreid over Nederland te vinden. Kijk op de pagina Locaties voor een overzicht of kijk op de pagina Wat doet Resto VanHarte voor alle activiteiten.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan eenvoudig via de pagina Locaties. Zoek en klik op een Resto in de buurt om vervolgens het reserveringsformulier in te vullen. Telefonisch reserveren kan via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Alle vragen