Kinderen ontwikkelen hun talenten tijdens kinderkooklessen van Resto VanHarte en JINC

Op 17 maart startten sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en JINC, een organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid onder kinderen, het Wizzie project. Binnen dit project biedt Resto VanHarte in samenwerking met JINC en Wessanen op scholen kinderkooklessen aan waarin een gezonde leefstijl en gezonde voeding centraal staan. Het project is een groot succes: al 12 groepen hebben de kooklessen met plezier en succes afgerond.

Talentontwikkeling
De kooklessen zijn een plek waar kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen Resto VanHarte en JINC bereiken dat kinderen meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden ontwikkelen om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. Dat is fijn voor nu Γ¨n goed voor hun toekomst.

In totaal doen 14 groepen mee van 9 scholen. Zij nemen deel aan kooklessen onder begeleiding van een echte chef-kok. Tijdens de kooklessen leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden. Daarnaast komen op een speelse en luchtige manier diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

Kinderen in Armoede
De kinderkooklessen worden doorgaans aangeboden in wijken met een lagere Sociaal Economische Score (SES). Kinderen die opgroeien in armoede hebben om een veelvoud aan redenen een verhoogd risico op sociaal isolement. Om die tendens te doorbreken, organiseert Resto VanHarte al sinds haar oprichting in 2004 activiteiten met kinderen van alle leeftijden onder de noemer KinderResto. Dit doen we in samenwerking met scholen, wijkcentra en gemeenten.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.