Rabobank Zuid en Oost Twente steunt Resto VanHarte met diner voor vrijwilligers Voedsel- en Kledingbank

De vrijwilligers van de Voedsel- en Kledingbank Enschede worden in het zonnetje gezet door Resto VanHarte, dankzij een donatie van Rabobank Zuid en Oost Twente. Donderdag 14 oktober werd voor bijna 50 vrijwilligers van de Voedselbank een barbecue georganiseerd. De vrijwilligers van de Kledingbank zullen op een later moment met een driegangendiner worden bedankt voor hun inzet.

In de regio Enschede werkt Resto VanHarte al jaren samen met de Voedsel- en kledingbank. Etenswaren die de Voedselbank niet direct kunnen aanbieden, worden door de vrijwilligers van Resto VanHarte tot een heerlijk driegangendiner gekookt voor haar gasten. De drie stichtingen werken nauw samen om mensen met een laag inkomen te steunen.

Rabobank steunt met diners

Resto VanHarte werkt al langer samen met Rabobank Zuid en Oost Twente. Dit jaar ondersteunt Rabobank het goede doel door twee diners, gekookt door de vrijwilligers van Resto VanHarte, voor de vrijwilligers van Kledingbank en Voedselbank Enschede. De donatie wordt gedaan vanuit het Stimuleringsfonds.

“Als Rabobank staan we midden in de samenleving en dragen we graag bij aan de ontwikkeling van die samenleving. We stimuleren de vitaliteit van lokale gemeenschappen en we steunen vele maatschappelijke initiatieven,” zegt Joep Kockmann, directeur Coöperatieve Rabobank.

“Wij zijn ontzettend blij met de steun van Rabobank Zuid en Oost Twente. De eerste barbecue was een succes. De betrokken vrijwilligers gaven aan dat zij zich verheugen op het tweede diner. Een groter compliment kun je niet krijgen!” zegt Jan Sijbom, Restomanager Enschede bij Resto VanHarte.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!