Wekelijks verbindend driegangendiner bij De Zoete Inval start in oktober

Resto VanHarte komt ook naar Landsmeer

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte opent in oktober haar deuren in Landsmeer. SamenMeer, de inloop-ontmoetingsplaats van Landsmeer, is verheugd dat de eettafel als verbinding naar het dorp komt. Wekelijks zal er een afwisselend driegangendiner worden gekookt door vrijwilligers en iedereen is welkom.

Resto VanHarte komt naar Landsmeer op initiatief van drie Landsmeerse organisatoren: Leo van Vessem, Tom Weenink en Henk Welman. De drie vrijwilligers opperden het concept tijdens de gezamenlijke zoektocht naar een betekenisvolle invulling van De Zoete Inval.

Samen uit eten
Resto VanHarte is een levendig buurtrestaurant dat verbindt. Iedere week koken vrijwilligers een afwisselend driegangendiner. Iedereen is welkom en kan tegen een kleine bijdrage mee genieten en in contact komen met anderen.

In Landsmeer zal Resto VanHarte in oktober starten, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. In restaurant De Zoete Inval is er plaats voor 40 personen. Marjan Tavecchio van SamenMeer zegt: β€œResto VanHarte is de perfecte partner voor De Zoete Inval. De eettafel zorgt voor verbinding van de buurt: vrijwilligers uit de regio koken voor iedereen die gezellig mee wil eten. We zijn ontzettend blij dat Leo, Tom en Henk het initiatief hebben genomen.”

Vrijwilligers
Leo, Tom en Henk zullen als vrijwilliger Resto VanHarte starten, maar ook zoeken zij collega’s om hen te helpen: β€œLeo is gek op koken, maar hij kan alle hulp gebruiken om dat voor de hele buurt te kunnen doen. Ook zoeken we in de bediening en in de organisatie de nodige kracht. Daarom roepen we iedereen in Landsmeer op om zich als vrijwilliger op te geven,” zegt Tom Weenink, een van de initiatiefnemers en inwoner van Landsmeer. Vrijwilligers kunnen reageren op de vacatures via de Facebook-pagina van Resto VanHarte Landsmeer of door een email te sturen naar landsmeer@restovanharte.nl.

Feestelijke opening
Resto VanHarte Landsmeer zal in oktober van start gaan tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De feestelijke opening zal later worden aangekondigd.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!