Resto VanHarte benoemt Janet Helder tot voorzitter Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte heeft Janet Helder per 1 januari 2022 benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Zij volgt Jetta Klijnsma op die deze rol sinds 2018 heeft vervuld. De Raad van Toezicht heeft in het najaar van 2021 gezocht naar een bestuurder die, op basis van de toekomstbestendige strategie van Resto VanHarte, kennis en ervaring in wil zetten om gestelde doelen te helpen realiseren. De Raad van Toezicht is verheugd dat Janet Helder dit de komende jaren wil doen. Het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Stichting VanHarte is een nevenfunctie.

Janet Helder: β€œIk ben heel enthousiast om samen met medewerkers, vrijwilligers en de overige leden in de Raad van Toezicht bij Stichting VanHarte, het belangrijke werk in de voorkoming en bestrijding van eenzaamheid voort te zetten. Juist in deze tijd waarin mensen als gevolg van de coronapandemie extra geraakt worden door het eenzaamheidsvirus, wil ik een bijdrage leveren. Zelfs tijdens de lockdown doen medewerkers en vrijwilligers hun uiterste best om iets voor de gasten van Resto VanHarte te betekenen. Die inzet motiveert mij om nu met het team aan de slag te gaan.”

Polle Janssens, directeur-bestuurder van Resto Van Harte is blij met de komst van Janet Helder: β€œHaar rijke ervaring, waardevolle netwerk en praktische kennis maken haar tot een zeer geschikte nieuwe voorzitter van onze Raad van Toezicht. We verheugen ons op haar constructieve en mensgerichte bijdrage aan de verdere groei van onze organisatie en onze impact.”

Janet Helder is sinds september 2021 plaatsvervangend directeur-generaal Belastingdienst. Daarvoor was ze onder andere lid van de Raad van Bestuur van het UWV en bestuurslid bij het COA. In nevenfuncties heeft Janet vele jaren bijgedragen in besturen en raden van toezicht aan diverse maatschappelijke (not-for-profit) initiatieven. Haar nevenfunctie bij Stichting VanHarte is onbezoldigd.

De Raad van Toezicht van Stichting VanHarte bestaat per 1 januari 2022 naast Janet Helder uit Vroukje Boenk, Gineke Bossema, Arie Brienen-Hiele en JC Hellendoorn.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!