BUURTbus voor verbinding en contact in de wijk

Resto VanHarte trekt deze zomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Inmiddels staan onze deuren weer wagenwijd open voor iedereen die behoefte heeft aan ontmoeting en contact. Omdat Resto VanHarte ook graag nieuwe mensen wil bereiken, zetten we deze zomer de BUURTbus in om mensen in hun eigen buurt met elkaar te verbinden.

Op 21 juni konden buurtgenoten in Vreewijk in Rotterdam voor het eerst terecht bij de BUURTbus voor een hapje, drankje en gezelligheid. Restomanager Mack Labbaci β€œDe coronacrisis heeft het probleem van eenzaamheid en sociaal isolement in Rotterdamse wijken vergroot. De gezamenlijke maaltijd is bij uitstek een manier om te zorgen voor meer contact en ontmoetingen in de wijk. De BUURTbus maakt dit mogelijk op een leuke en laagdrempelige manier.”

De BUURTbus van Resto VanHarte is een opvallende rode bus met een mobiele keuken. Met deze bus trekken wij vanaf juni door diverse wijken in Rotterdam, Dordrecht, Den Bosch en Tilburg. Mogelijk worden hier in een later stadium nog nieuwe steden aan toegevoegd. Vanuit de BUURTbus bieden we samen met lokale partijen een betaalbare (afhaal)maaltijd, een (kleine) buitenactiviteit gekoppeld aan een thema en uiteraard een moment om samen te β€˜buurten’. Thema’s zijn bijvoorbeeld sport, gezonde voeding, muziek, kunst etc.

Heb jij behoefte aan leuke middag met buurtgenoten? Dan hopen we je binnenkort als gast aan boord van onze BUURTbus te mogen verwelkomen. Houd onze reserveringssite in de gaten voor data en locaties.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!