De Onvergetelijke Kookclubs al succesvol in 21 steden

De Onvergetelijke Kookclubs, een initiatief van Alzheimer Nederland en Resto VanHarte, zijn een groot succes. Er vonden al 21 kookclubs plaats in steden door heel Nederland. Dit jaar voegen we hier nog negen plekken aan toe. In de Onvergetelijke Kookclubs bereiden mensen met beginnende dementie en hun naaste samen met andere deelnemers een driegangenmaaltijd. Het is een mooie manier om actief te blijven en nieuwe mensen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten. De Onvergetelijke Kookclub is mogelijk gemaakt door een financiΓ«le bijdrage van de VriendenLoterij.

De Onvergetelijke Kookclubs sluiten naadloos aan op de missie van Resto VanHarte. De Horecamanagers van Resto VanHarte die de maandelijkse clubs begeleiden, volgden een speciale training om te leren waar dementie zich in kan uiten en hoe je hier goed mee omgaat. Zij verzorgen het hele horecagedeelte op een locatie die geschikt is en ze ontwikkelden een goed doordacht systeem dat past binnen de mogelijkheden van de deelnemers.

Een van de deelnemers zei hierover: β€œVan te voren was ik bang dat ik zou verloren lopen (in mijn hoofd), maar dat is niet gebeurd. Alles was rustig en overzichtelijk en ik had toch ook veel te doen. maar totaal geen drukte dus."

Jake Brussaard, projectleider van De Onvergetelijke Kookclub: β€œHet is heel bijzonder om te zien hoe de deelnemers zich ontwikkelen tijdens De Onvergetelijke Kookclubs. In het begin voelen ze zich vaak onzeker, maar gaandeweg krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen. Binnen De Onvergetelijke Kookclub focussen we namelijk wat op wel kan. Als je zorgt voor een goede begeleiding en een goede aanpak is er heel veel mogelijk. Onze deelnemers bloeien echt op tijdens het koken. En dat straalt ook weer af op hun naasten. Zo beleven we met elkaar een onvergetelijke dag.”

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.