Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Resto VanHarte

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2024 de samenwerking met Resto VanHarte voor een periode van drie jaar. Sinds 2009 ontvangt Resto VanHarte jaarlijks een bijdrage van 500.000 euro van de loterij om eenzaamheid tegen te gaan. Dit doet de organisatie door mooie ontmoetingen tussen buurtgenoten mogelijk te maken aan de eettafel. Onlangs heeft de Nationale Postcode Loterij de samenwerking met Resto VanHarte geëvalueerd en besloten de samenwerking voort te zetten. Marieke Rodenhuis, Hoofd Goede Doelen Nationale Postcode Loterij: “Wij zijn heel trots dat de Postcode Loterij dankzij haar deelnemers Resto VanHarte de komende drie jaar weer steunt.”

Polle Jansses, directeur-bestuurder bij Resto VanHarte: “De samenwerking met de Nationale Postcode Loterij is heel belangrijk voor ons. De jaarlijkse vrij besteedbare financiële steun die we dankzij de deelnemers van de loterij ontvangen maakt het mogelijk om nog meer impact te maken op het gebied van eenzaamheidsbestrijding. Dankzij de deelnemers hebben we al duizenden mooie ontmoetingen kunnen realiseren. We zijn dan ook zeer dankbaar voor de verlenging van deze samenwerking en we kijken ernaar uit om samen met de Nationale Postcode Loterij verder te werken aan een Nederland zonder eenzaamheid.”

Jonne Arnoldussen, managing director Nationale Postcode Loterij: “Er is steeds meer eenzaamheid. En eenzaamheid komt voor onder alle leeftijden en in alle buurten in Nederland. Met haar buurtdiners zorgt Resto VanHarte voor meer ontmoetingsplekken in de buurt. Buurtgenoten kunnen elkaar hier ontmoeten en hun netwerk uitbreiden. Dat is belangrijk want persoonlijk contact is één van de belangrijkste dingen in de strijd tegen eenzaamheid. Wij zijn blij dat wij hier, dankzij onze deelnemers, aan kunnen bijdragen. We kijken uit naar een mooie voortzetting van onze samenwerking.”

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.