Resto VanHarte lanceert placemat voor meer verbinding in de stad

Sinds deze week zit er bij de Resto VanHarte afhaaldiners in Tilburg, Venlo, Rotterdam en Dordrecht een placemat met tips hoe je zelf een gezellig coronaproof diner voor twee kan organiseren. Onder de noemer β€˜Niemand alleen aan tafel’ inspireren we buurtbewoners om zelf de maaltijd in te zetten voor meer verbinding en contact. Iedereen is welkom om een diner af te halen. De maaltijden inclusief placemat zijn te bestellen via de reserveringssite of telefonisch via 0900 – 900 3030 (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur).

Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid via de gezamenlijke eettafel in haar buurtrestaurants. Nu de buurtrestaurants weer gesloten zijn in verband met het coronavirus, kunnen buurtbewoners op verschillende Resto VanHarte locaties maaltijden afhalen. Zo kunnen ze toch genieten van een lekker, betaalbaar en gezond diner. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, zit er bij elke maaltijd een placemat met tips hoe je zelf een coronaproof diner voor twee kan organiseren. Iedereen kent wel een buurvrouw, -man, kennis of familielid die je kunt uitnodigen voor een diner. Samen eten is gezellig en helpt eenzaamheid tijdens de coronacrisis tegen te gaan.

Resto VanHarte manager Tilburg en Den Bosch Manita Rovers: β€œBij Resto VanHarte draait het om samen koken en samen eten. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kunnen we mensen niet meer uitnodigen in onze buurtrestaurants. Dat vinden we ontzettend jammer. We zien dat onze gasten de gezelligheid en het sociale contact van het Resto missen. Met deze placemat geven we hen een zetje in de rug om zelf contact te zoeken met iemand uit de buurt, kennissenkring of familie en hen uit te nodigen voor een diner voor twee. Op die manier kunnen we toch de ontmoeting faciliteren en eenzaamheid tegengaan.β€œ

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.