Start nieuwe series KinderResto in Lelystad

Deze maand startten twee nieuwe series KinderResto in Lelystad. Op woensdag 10 maart startte de eerste serie: zeventien kinderen uit groep 6,7 en 8 van basisschool De Albatros namen deel aan de eerste van drie kooklessen. Hier leerden ze onder begeleiding van de Kindercoach Lobke van Resto VanHarte, met elkaar een gezonde maaltijd te bereiden. Op maandag 15 maart startte de tweede serie KinderResto op OBS De Triangel. Hier doen vijftien kinderen aan mee. Tijdens de kooklessen komen diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen op een speelse en luchtige manier aan bod. Ook werken de kinderen tijdens het koken aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

In Lelystad benaderen we basisscholen in samenwerking met JOGG. Dit zijn scholen die bezig zijn met gezonde leefstijl en in aanmerking willen komen voor de certificering Gezonde school. Het KinderResto sluit goed aan bij deze ambitie. Daarnaast zijn we in Lelystad gestart met de nieuwe KinderResto formule. Voorheen bestond KinderResto altijd uit een aanbod van tien lessen. In deze nieuwe serie bieden we drie kooklessen per kind aan. Zo kunnen we meer kinderen bereiken met lessen over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dรฉ prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt โ‚ฌ25.000 uit handen van koningin Mรกxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!