Samen Keti Koti vieren

Gisteren herdachten en vierden we Keti Koti in Huis van de Wijk De Meeuw in Amsterdam-Noord! Het was een bijzondere avond. Mensen van alle leeftijden en culturele achtergronden kwamen samen om Keti Koti te vieren.

We startten de avond met een heerlijk driegangendiner. Circa tachtig gasten genoten samen van heerlijke Surinaamse gerechten. Tijdens het diner was er een indrukwekkend spoken word-optreden van Angelika Naige over de verschrikkingen van slavernij en de impact daarvan op de huidige tijd. Voor de kinderen waren er spelletjes en ze konden geschminkt worden.

Na het diner was er feest. Naast de gasten van het diner sloten veel andere buurtgenoten hierbij aan. Iedereen die dat wilde kon genieten van de swingende muziek van de New Caz Kaskawina band, typisch Surinaamse hapjes en drankjes, zoals huisgemaakte gemberbier. De kleurrijke pangis, gedragen om voorouders te eren die voor vrijheid hebben gevochten, maakten de avond nog specialer.

Dank aan iedereen die deze avond zo bijzonder heeft gemaakt!

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.