Gasten van Resto VanHarte genieten van picknick en historie bij muzikale stadswandeling

Historie, humor, muziek en lekker eten in de oude stad

Op dinsdag 5 juli neemt Resto VanHarte haar gasten mee op stap in Utrecht. In plaats van het wekelijkse diner in Kanaleneiland, wordt er een culinaire driegangenpicknick verzorgd in park Lepelenburg in Utrecht. Aansluitend is er een muzikale wandeling langs bijzondere plekjes in de Utrechtse binnenstad. Hierbij wordt het publiek onderweg getrakteerd op verrassingsoptredens. De start is om 18.30 naast het muziekpaviljoen in Park Lepelenburg en de wandeling eindigt rond 21.30 op de Mariaplaats. Iedereen is welkom om mee te doen.

Utrecht 900 jaar stad en mensen
De muzikale wandeling, verzorgd door een stadsgids en theaterkoor Bonton, voert door oude straten, pleinen en grachten Zo wordt de geschiedenis van bijzondere inwoners en plekken in Utrecht door de eeuwen heen in het zonnetje gezet. Het is de aftrap van een serie diners in het kader van 900 jaar Utrecht. “We gaan dit jaar op zoek naar het ‘Utrecht zonder muren’ van heel vroeger, maar ook in deze tijd. Kriskras door de geschiedenis: van de Romeinse tijd en stadsnatuur in Leidsche Rijn tot het tuindersverleden van voor de woningbouw en de verhalen van ‘nieuwe Nederlanders’ in Kanaleneiland. We ontvangen speciale gasten aan tafel en gaan op onderzoek uit in de wijken waar we onze diners organiseren. En met dit evenement met muziek in de binnenstad luiden we dit feestjaar wel heel bijzonder in!” aldus Jolanda Panis, manager van Resto VanHarte Utrecht.

Reserveren
Reserveren is noodzakelijk om deel te nemen aan deze bijzondere avond. Dit kan via restovanharte.nl/kom-eten of telefonisch, op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur via 0900-9003030. Reserveer snel, er is beperkt plek. De wandeling is rolstoeltoegankelijk en op de fiets volgen als lopen lastig is. Dankzij een bijdrage uit het initiatievenfonds zijn de kosten hetzelfde als voor het gewone diner: 7 euro of met U-pas 5 euro. Liefst met pin betalen ter plaatse. Een extra bijdrage is altijd welkom om het werk van Resto VanHarte voort te zetten.

Iedereen is van harte welkom
Resto VanHarte organiseert wekelijks lekkere diners voor meer verbinding in de stad; op vrijdag in Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk en op dinsdag bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Bij Resto VanHarte kun je nieuwe mensen leren kennen en er is regelmatig een bijzonder programma, zoals (muzikale) optredens of een presentatie door een bijzondere buurtgenoot. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is wel nodig. Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Met een u-pas 5 euro, en dat kun je ook uit het u-pasbudget betalen. Kinderen betalen de helft.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!