BUURTbus zorgt deze nazomer voor ontmoetingen in de wijk

Resto VanHarte trekt deze nazomer de wijken in met de BUURTbus om verbinding tussen buurtbewoners mogelijk te maken. Na een succesvolle zomer biedt Resto VanHarte buurtbewoners ook in september en oktober de mogelijkheid om in Rotterdam en Dordrecht gezellig te buurten bij de bus. Iedereen is welkom. Heb jij behoefte aan een leuke middag met buurtgenoten? Reserveer dan via de reserveringssite.

De BUURTbus is een opvallende rode bus met een mobiele keuken. Met deze bus trekt Resto VanHarte sinds begin juli door diverse wijken in Rotterdam en Dordrecht. Vanuit de BUURTbus bieden we samen met lokale partijen een betaalbare (afhaal)maaltijd, een (kleine) buitenactiviteit gekoppeld aan een thema en uiteraard een moment om samen te β€˜buurten’. Thema’s zijn bijvoorbeeld sport, gezonde voeding, muziek, kunst etc.

Restomanager Mack Labbaci: β€œDe coronacrisis heeft het probleem van eenzaamheid en sociaal isolement vergroot. De gezamenlijke maaltijd is bij uitstek een manier om te zorgen voor meer contact en ontmoetingen in de wijk. In de afgelopen maanden hebben we gezien dat de BUURTbus dit mogelijk maakt op een leuke en laagdrempelige manier. We kijken er dan ook naar uit om de komende maanden weer gasten te verwelkomen bij de BUURTbus.”

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!