Alleenstaande ouders ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

In 2023 startte Resto VanHarte een samenwerking met Single Super Mom in Amsterdam. De samenwerking bestaat eruit dat alleenstaande ouders twee keer per maand gratis kunnen aanschuiven bij Resto VanHarte: één keer in Amsterdam Noord en één keer in Amsterdam ZuidOost. Aanmelding voor de diners gaat via Single Super Mom. De samenwerking is een groot succes. Bij elk diner eten zo'n twintig ouders met hun kinderen mee.

Versterken van het netwerk van alleenstaande ouders

Stichting Single Super Mom biedt ondersteuning aan alleenstaande ouders en hun kinderen door het hele land. Hun doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn Γ©n het netwerk van alleenstaande moeders. Dat doen ze onder andere door het organiseren van activiteiten: van workshops, empowerment trainingen en netwerkevents tot sociale activiteiten. Het samen bezoeken van een Resto-avond hoort daar vanaf nu ook bij.

Alleenstaande ouders ervaren relatief het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid (bron: CBS 2021). Veel meer nog dan alleenstaanden zonder kinderen. Camelia Contreras, Projectleider Amsterdam van Single Super Mom zegt hierover: β€œWe merken dat alleenstaande moeders, en vaders, vaak gevoelens van eenzaamheid ervaren. Het is dan heel waardevol om in contact te komen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Je begrijpt elkaar. En je kunt elkaar helpen. Een leuke manier om elkaar (beter) te leren kennen, is samen eten. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking met Resto VanHarte.

Ook in 2024 kunnen alleenstaande moeders, en vaders, met hun kinderen gratis aanschuiven bij de maandelijkse diners bij Resto VanHarte. Aanmelden voor de diners kan via amsterdam@singlesupermom.com.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.