Hoe kook je gezond? Resto VanHarte en Voedingscentrum organiseerden dineravond over gezonde voeding

Afgelopen dinsdag 19 oktober organiseerde Resto VanHarte samen met Voedingscentrum een speciale Resto-avond over gezonde voeding. Het diner werd samen met Voedingscentrum bereid. Ook was er een quiz over hoe je thuis gezond kan koken met verantwoorde ingrediënten.

Hoe kook je thuis gezond? Dat thema stond centraal op de speciale Resto VanHarte avond op 19 oktober in buurthuis De Yp in Den Haag. De avond werd in samenwerking met het Voedingscentrum georganiseerd, waarbij drie vertegenwoordigers niet alleen hielpen met het koken van een gezond Resto VanHarte driegangendiner, maar ook een quiz gaven over gezonde voeding.

Roomkaas in plaats van kruidenboter

Veel groente en fruit, en ongezonde producten op een makkelijke manier vervangen door een gezondere variant. Dat was de boodschap van Voedingscentrum die tijdens het diner kenbaar werd gemaakt. Hoe je dat dan doet? Bijvoorbeeld kruidenboter vervangen door roomkaas, verse ingrediënten gebruiken in plaats van pakjes en zakjes en vooral letten op suikers. Bovendien hielp Voedingscentrum de vrijwilligers van Resto VanHarte met het bereiden van het driegangendiner voor de deelnemers.

“Het Voedingscentrum heeft ons en onze gasten verrast met handige tips voor een betaalbare, gezonde maaltijd. Natuurlijk kwam het gebruik van veel verse groenten aan bod, maar we hebben ook over de bereiding van lekkere vegetarische gerechten geleerd. Aan het enthousiasme van onze gasten ontbrak het niet! Ik weet zeker dat niet alleen wij gezonder gaan koken, maar de deelnemers thuis ook,zegt Frouke Formsma, Restomanager Den Haag bij Resto VanHarte.

“Een gezonde, evenwichtige maaltijd begint bij de juiste ingrediënten. Maar niet iedereen weet welke ingrediënten een maaltijd ongezond maken en hoe je die eenvoudig kunt vervangen voor een verantwoorde variant. Wij waren ontzettend blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers en hopen dat zij de tips nu ook thuis gaan toepassen,” zegt Eva de Groot van Voedingscentrum.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.