De Week tegen Eenzaamheid: meer mooie ontmoetingen samen met Albert Heijn

Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In heel Nederland vinden er dan activiteiten tegen eenzaamheid plaats en wordt er aandacht gevraagd voor het onderwerp. Resto VanHarte doet hier natuurlijk aan mee. Dit doen we wederom samen met Albert Heijn. Net als Resto VanHarte gelooft Albert Heijn in de verbindende kracht van eten en wil er daarom aan bijdragen dat meer mensen samen kunnen eten. In 2023 willen we samen nog meer mooie ontmoetingen mogelijk maken en meer aandacht vragen voor eenzaamheid. Daarom breiden we onze activiteiten van vorig jaar uit en voegen we hier nieuwe aan toe.

We trappen af op 27 september tijdens de landelijke opening van de Week tegen Eenzaamheid in het Beatrix Theater in Utrecht, waarbij aandacht aan onze samenwerking wordt gegeven. Daarna vinden er gedurende de week door heel Nederland ontmoetingsdiners plaats voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen sponsort. De gerechten van het geserveerde driegangendiner zijn gebaseerd op de Allerhanderecepten. Buurtgenoten kunnen elkaar leren kennen tijdens de maaltijd. Een speciaal ontworpen placemat met leuke vragen helpt om het gesprek op gang te brengen.

Net als vorig jaar komen er weer pop-up Resto's in vijf winkels van Albert Heijn. In deze mini-restaurants laten lokale Resto VanHarte teams de Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met onze succesformule. Daarnaast delen we ook dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer kosteloos mee te eten bij Resto VanHarte. Het aantal openingsdagen van deze pop-up Resto’s wordt dit jaar uitgebreid: van één naar drie dagen! Zo kunnen meer klanten kennismaken met ons concept van samen eten en samen koken.

In 100 filialen, in de buurt van onze Resto-locaties, deelt Albert Heijn wederom dinerbonnen uit aan klanten, die graag eens met buurtgenoten samen eten. Dit is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met onze Resto-avonden. Klanten die samen eten mogelijk willen maken, kunnen hun AH miles te doneren op AH.nl/voorelkaar.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.