Samen tegen voedselverspilling

Resto VanHarte en Stichting VoedselSurplus slaan de handen ineen om voedselverspilling tegen te gaan. Sinds september helpt Voedselsurplus ons om verspillingsvrij in te kopen en te koken onder andere door gebruik te maken van voedseloverschotten van supermarkten. Daarnaast organiseren we samen een ‘Zero Waste’ training voor onze medewerkers en vrijwilligers in elk Resto, met als afsluiting een verspillingsvrij-diner voor onze gasten. De eerste vijf trainingen vinden nog dit jaar plaats. In 2022 volgt de rest.

Stichting VoedselSurplus verbindt bedrijven met voedseloverschotten aan sociale organisaties zoals Resto VanHarte, die behoefte hebben aan voordelige ingrediënten voor hun maaltijden. Zij krijgen ook begeleiding, training en adviezen over het werken met voedseloverschotten en verspillingsvrij koken. Daarnaast ontwikkelt VoedselSurplus recepturen om voedseloverschotten eenvoudig tot lekkere gerechten te verwerken.

Resto VanHarte timmert de laatste jaren hard aan de weg als het gaat om no waste. We organiseren meerdere keren per jaar activiteiten rondom voedselverspilling en op lokaal niveau werken we vaak samen met de Voedselbank, retailers en restaurants om voedselverspilling tegen te gaan en om onze inkoopkosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast hebben we de ambitie om ook op landelijk niveau nauwer te gaan samenwerken met supermarktketens en groothandelaren. Ten slotte willen we bewustwording over het thema vergroten en onze gasten en vrijwilligers motiveren anders in te kopen en minder voedsel te verspillen. De samenwerking met Stichting VoedselSurplus sluit naadloos op aan op deze ambitie. Samen gaan we voor ‘zero waste’!

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!