Kinderboekenweek in het teken van talent: kinderen leren pizza bakken van een echte pizzabakker

Resto VanHarte duikt in de boeken: Chef pizzabakker Aziz geeft pizzaworkshop in bibliotheek Kanaleneiland

Tijdens de kinderboekenweek – van 6 t/m 17 oktober – deelt Restochef Aziz zijn kennis over smaken, geuren en kleuren met kinderen die willen leren pizza bakken. Puks Pizza en Puddingpaleis is de inspiratiebron voor een spannende workshop pizza bakken op woensdag 6 oktober.

Talent: Smulpaap
Pizzabakker Aziz van Resto VanHarte gaat met je aan de slag om échte pizza’s te bakken… zoals ze dat in Italië doen! Hij gooit het deeg hoog in de lucht en maakt zo de bodem. Maar wat gaat daar eigenlijk op? En hoe zal dat gaan smaken? Hoe maak je een pizza die jijzelf, maar ook een ander lekker vindt? Hoe spannend kun je je pizza maken terwijl hij toch met smaak wordt opgegeten?

Delen
Resto VanHarte is een leuke club om pizza’s bij te leren bakken. Omdat chef Aziz een échte pizzabakker is, maar ook omdat een pizza zo leuk is om te delen. Je maakt ‘m samen klaar en je geniet er samen van. Het samenzijn, daar is Resto VanHarte goed in. Normaal kun je er lekker gaan eten op dinsdag en vrijdag en koken chef en vrijwilligers voor je, nu mag je zelf de handen uit de mouwen steken!

Omkijken naar elkaar
De Resto VanHartediners zijn gelukkig weer mogelijk. "Tijdens de lock-down hebben we niet stilgezeten in onze restaurants in Kanaleneiland en Leidsche Rijn. We hebben afhaaldiners georganiseerd, bij bijzondere gelegenheden hebben we diners bij mensen thuisbezorgd en we zijn de wijk in getrokken met verse kopjes soep, om juist in die moeilijke tijden toch zoveel mogelijk mensen te bereiken, zodat niemand buiten de boot zou vallen," aldus manager Jolanda Panis. Daardoor hebben ook veel onbekende buurtgenoten Resto VanHarte ontdekt. Dat leidt sinds de heropening tot extra aanloop en ook weer nieuwe en verrassende ontmoetingen aan tafel. "En dat is precies waar het ons om gaat," lacht Jolanda.

Iedereen is welkom
Op woensdag 6 oktober starten de workshops om 15.00 uur en 16.00 uur – ruil tussendoor je eigen boeken of doe je de speurtocht. Deelname aan de pizzaworkshops in de bibliotheek is gratis. Wees er op tijd bij, want het aantal deelnemers is beperkt.

Resto VanHarte strijdt al bijna vijftien jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement door mensen bij elkaar te brengen aan de eettafel. Iedereen is dan ook welkom bij het diner. Reserveren voor de Restodiners is verplicht via https://reserveren.restovanharte.nl/ of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Bijdrage voor het (afhaal)diner in Leidsche Rijn is 6 euro en in Kanaleneiland 7 euro. U-pas houders krijgen 1 euro korting, kinderen tot 12 jaar halve prijs.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.