Gezamenlijke activiteiten Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle zorgen voor verbinding en contact in de buurt

Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Resto VanHarte organiseert tijdens deze week activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. In alle Resto VanHarte locaties vinden dan ook speciale buurtdiners plaats, zeven hiervan zijn in samenwerking met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle. Om aandacht te vragen voor het onderwerp eenzaamheid riepen de drie organisaties Nederlanders op om verhalen te delen over hoe samen eten verbindt. De winnaar met het mooiste verhaal wordt op 8 oktober bekend gemaakt tijdens een uitzending in tv-programma Koffietijd.

Buurtdiners
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseert Resto VanHarte speciale diners voor meer verbinding en contact in de buurt. Iedereen is welkom om hierbij aan te schuiven. Tijdens de diners staat de ontmoeting en elkaar leren kennen voorop. Zo organiseert Resto VanHarte Enschede een speeddate, waarbij er bij elke ronde een ander gerecht geserveerd wordt. In Utrecht is er een speciale gast-kok die Indonesisch kookt, vertelt over Indonesische gastvrijheid en hoe samen eten verbindt. Een ander hoogtepunt is dat op 6 oktober een nieuwe Resto VanHarte locatie geopend wordt in Landsmeer, die geheel op vrijwilligers draait.

Samen eten verbindt
Om aandacht te vragen voor het onderwerp eenzaamheid, riepen Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle Nederlanders op om hun verhaal te delen. Met wie willen zij hun lievelingssoep eten tijdens de Week tegen Eenzaamheid en waarom? De deelnemers maakten kans op mooie prijzen: een abonnement van Go mingle, een diner voor twee bij Resto VanHarte en als hoofdprijs een soepfeest in eigen straat. De winnaar met het mooiste verhaal wordt volgende week bekend gemaakt tijdens een uitzending in tv-programma Koffietijd. Het winnende soeprecept is al wel bekend: champignonsoep. En bij alle buurtdiners van Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle staat deze soep tijdens de Week tegen Eenzaamheid op het menu.

Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle
In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De diners waren een groot succes: jong en oud genoten samen van een heerlijk diner inclusief MAGGI-soep. Toen Resto VanHarte haar buurtrestaurants moest sluiten vanwege het coronavirus startten de organisaties samen de actie ‘Ik kook VanHarte voor jou’. Hierbij werden mensen opgeroepen om een extra portie van hun (lievelings)maaltijd te koken voor een ander. Resto VanHarte koppelde hen vervolgens aan vaste gasten die hun wekelijkse resto-avond moesten missen. Vele mooie matches tussen buurtgenoten waren het resultaat. In 2020 sloot vriendschapsplatform Go mingle zich aan bij de ontmoetingsdiners. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!