Nieuwe locatie Resto VanHarte in Rosmalen vanuit unieke samenwerking

Resto VanHarte Den Bosch opent dinsdag 28 juni een nieuwe locatie in de Rosmalen. Vanuit een unieke samenwerking met het Parochiecentrum en de Wijkraad in het centrum wordt er elke maand heerlijk gekookt voor de mensen uit de buurt. Hiermee bereikt Resto VanHarte nog meer mensen in de gemeente.

In de vorm van een co-creatie, vanuit een gedragen gelijkheid, gaan Resto VanHarte, het Parochiecentrum en de Wijkraad de samenwerking aan. De unieke samenwerking heeft als doel de mensen uit de wijk te enthousiasmeren en bij elkaar te brengen met thema-dineravonden, mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers, om zelf- en samenredzaamheid en participatie in de maatschappij te stimuleren en zo eenzaamheid en sociaal isolement te voorkomen, dan wel te verzachten. De samenwerking betekent een reeks nieuwe uitdagingen: een nieuwe omgeving, nieuwe wijk, nieuwe doelgroep en een nieuwe opzet. Iedereen is welkom!

“Eigenlijk gaat het bij Resto VanHarte niet alleen om eten, maar juist om ontmoeten en verbinden,” zegt Manita Rovers, Restomanager van Resto VanHarte Den Bosch. “Bovendien gaan we hier nog een stapje verder door de gasten mogelijkheden te bieden laagdrempelig talenten te ontwikkelen tijdens de thema-avonden.”

Wijkbewoners leren elkaar kennen

Resto VanHarte is vanaf 28 juni elke laatste dinsdag van de maand geopend in het Parochiecentrum aan de Rodenborchweg 2 in Rosmalen. Ontvangst is vanaf 17.30 uur en het diner start om 18.00 uur. Reserveren is verplicht, via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur). Het driegangendiner is altijd vers, gezond en betaalbaar.

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen voor jouw directe buurtbewoners? Kom langs of geef je op bij Restomanager Manita Rovers, via m.rovers@restovanharte.nl.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!