Zomereenzaamheid

1 op de 10 Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam, juist in de zomer. Jouw steun is onmisbaar om buurtbewoners die dat hard nodig hebben, met elkaar in verbinding te brengen aan de eettafel. EΓ©n maaltijd kost gemiddeld acht euro, hoeveel maak jij er mogelijk? Rechtstreeks doneren kan ook: bankrekening NL14 INGB 0000 0015 14 t.n.v. Stichting VanHarte. Heel hartelijk dank!

Ja, ik breng mensen bij elkaar aan de eettafel, en doneer

Hoe vaak wil je doneren? 
Eenmalig doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
Maandelijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Per kwartaal doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Jaarlijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Ik doneer vanuit mijn bedrijf

We sturen je graag een bevestiging

Anoniem doneren?
Gegevens
Mogen wij je bellen over wat je donatie doet (max 1x per jaar)?
Nieuwsbrief ontvangen?
Bedrijfsgegevens

Betaalgegevens

Betalen met iDeal
Betalen via machtiging

Of doneer via iDeal QR:

Anke (70): β€œIk woon alleen en heb geen kinderen. Om samen met anderen te eten, ga ik naar Resto VanHarte. Zonder Resto VanHarte zou ik me wel alleen voelen, vooral in de zomer. Bij Resto VanHarte vind ik gezelligheid en voel ik me welkom."

Lees hier het verhaal van Anke

Zomereenzaamheid

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Uit onderzoek van Resto VanHarte blijkt dat één op de vijf Nederlanders zich in de zomer extra eenzaam voelt. Voor vrouwen geldt dit meer dan voor mannen: respectievelijk 26 en 19 procent. Hoe komt dit? En wat kunnen we er tegen doen?

Hoe zorgt Resto VanHarte voor minder eenzaamheid?

Resto VanHarte brengt buurtgenoten met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op bijna 50 locaties genieten buurtgenoten samen van een lekker, betaalbaar en gezellig driegangendiner. Het diner wordt bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om aan te schuiven, ongeacht afkomst, religie of maatschappelijke positie.

We stimuleren onze gasten om het gesprek met elkaar aan te gaan en ook buiten de Resto-avonden met elkaar in contact te blijven. Uit ons jaarlijkse impactonderzoek blijkt dat Resto VanHarte belangrijk is voor het sociale leven van onze gasten en dat meer dan de helft (59 -73%) van de gasten elkaar buiten het Resto opzoekt.

Lees meer over ons impactonderzoek

Lees de verhalen van onze gasten

Joke (75):β€œDankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt.”

Lees het verhaal van Joke

Paul (66): "Ik neem zelf initiatief om leuke dingen te doen in de zomer."

Lees het verhaal van Paul

Maria (80): "In de zomer voel ik me wel eens alleen."

Lees het verhaal van Maria

Vind een Resto
bij jou in de buurt

Klik op een plaats op de kaart,
2
7
3
2
2
3
2
3
2
3
4
3
4

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

Waar kan ik de Resto's vinden?

De Resto's en andere activiteiten van Resto VanHarte zijn verspreid over Nederland te vinden. Kijk op de pagina Locaties voor een overzicht of kijk op de pagina Wat doet Resto VanHarte voor alle activiteiten.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan eenvoudig via de pagina Locaties. Zoek en klik op een Resto in de buurt om vervolgens het reserveringsformulier in te vullen. Telefonisch reserveren kan via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.