"Bij Resto kom ik voor de ontmoetingen."

Paul Hoekman (66): Ik woon mijn hele leven al in Amsterdam. Nu alweer een tijd in Amsterdam- Noord, bij het eindpunt van de Noordzuidlijn. Twee keer in de week ga ik eten bij Resto VanHarte. Ik vind het hartstikke gezellig daar. Het is natuurlijk makkelijk dat er voor je gekookt wordt. Maar ik kom er vooral voor de ontmoetingen en het sociale contact.

Ik woon samen met mijn partner Fred. We hebben geen kinderen. Fred is ouder dan ik en gaat er niet graag s' avonds op uit. Ik wel. Ik houd van mensen om me heen. Als ik niet naar Resto VanHarte zou gaan zou ik me s’ avonds wel alleen voelen. Gelukkig kan ik twee keer per week bij Resto terecht. Vaak ben ik er al om vijf uur en dan doen we gezellig een kopje koffie met elkaar voor we aan tafel gaan.

In de zomer stoppen veel activiteiten. Ik ga bijvoorbeeld elke zondag zwemmen, maar dat stopt in de zomervakantie. Ik heb daar leuke mensen ontmoet en dan is het jammer dat je elkaar een tijd niet ziet. Toch voel ik mij niet eenzaam in de zomer. Ik organiseer zelf leuke uitjes; ik zoek online naar mooie aanbiedingen en dan vraag ik mijn Resto VanHartevrienden mee. Dan gaan we bijvoorbeeld mee met een boottocht of naar het theater. Er is veel leuks te doen in de zomer. Maar je moet wel zelf initiatief nemen. Gelukkig gaat me dat makkelijk af.

Draag jij bij tegen eenzaamheid?

Lees de verhalen van onze gasten

Joke (75):β€œDankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt.”

Lees het verhaal van Joke

Anke (70): "In de zomer nodig ik mijn Restovrienden uit om samen leuke dingen te ondernemen."

Lees het verhaal van Anke

Maria (80): "In de zomer voel ik me wel eens alleen."

Lees het verhaal van Maria
Kan ik ook structureel doneren?

Jazeker! Via ons donatieformulier op de pagina Doneren vind je de mogelijkheid om eenmalig, maandelijks of jaarlijks te doneren. Heel hartelijk dank!

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediΓ«nten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.