"Resto VanHarte voelt als een warm bad"

Maria (80): “Ik ben sinds vijf jaar weduwe en woon alleen. Enkele jaren geleden kreeg ik vanuit het niets een handicap; in korte tijd groeide ik helemaal scheef, waardoor ik niet meer goed kan lopen of kan staan zonder rollator of stok. Het beperkt me enorm. Ook, of misschien wel vooral, in mijn sociale contacten.

Gelukkig heb ik Resto VanHarte. Ik ga er elke week naartoe. Ik kijk er de hele week naar uit. Het eten is lekker en gezond, maar ik kom vooral voor de gezelligheid. Resto VanHarte voelt voor mij als een warm bad. De sfeer is altijd goed. Ik ontmoet er leuke mensen. Die tref ik dan daarna weer bij andere uitjes, bijvoorbeeld van de ouderenbond. Ik voel me dan nooit alleen, want ik zie altijd bekende gezichten met wie ik een praatje kan maken.

Ik heb kinderen, maar die hebben door hun drukke agenda’s met werk en gezin weinig tijd voor mij. Dat begrijp ik heel goed. Maar vooral in de zomer als iedereen op vakantie is, voel ik me weleens alleen. Je kunt elkaar dan wel bellen, maar dat is niet hetzelfde als gezellig samen een kopje koffiedrinken. Gelukkig is RestoVan Harte (bijna) de hele zomer open. Ik heb dan toch gezelligheid en sociaal contact. Want samen de zomer vieren, is gezelliger dan alleen.

Draag jij bij tegen eenzaamheid?

Lees de verhalen van onze gasten

Paul (66): "Ik neem zelf initiatief om leuke dingen te doen in de zomer."

Lees het verhaal van Paul

Joke (75):“Dankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt.”

Lees het verhaal van Joke

Anke (70): "In de zomer nodig ik mijn Restovrienden uit om samen leuke dingen te ondernemen."

Lees het verhaal van Anke
Kan ik doneren aan de Resto in mijn woonplaats?

Dat kan zeker. Kies op het donatieformulier aan welke Resto je graag wilt doneren! Zonder keuze is je donatie in het algemeen voor het verbinden van mensen en daarmee het bestrijden van eenzaamheid. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook structureel doneren?

Jazeker! Via ons donatieformulier op de pagina Doneren vind je de mogelijkheid om eenmalig, maandelijks of jaarlijks te doneren. Heel hartelijk dank!

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediënten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner (of lunch). Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.