"Het is belangrijk om contact te hebben met andere mensen."

Anke (70): “Ik woon alleen, heb geen kinderen en woon in een woongemeenschap. Met mijn familie heb ik goed contact, maar die wonen allemaal buiten Rotterdam. Om ook andere mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten ga ik twee keer in de week naar Resto VanHarte. Bij Resto VanHarte vind ik gezelligheid en voel ik me welkom. Als ik niet naar Resto VanHarte zou gaan, zou ik me wellicht alleen voelen. Het is belangrijk om contact te hebben met andere mensen.

Ik vind het leuk om samen met anderen dingen te ondernemen. Ik ben bijvoorbeeld actief op het gebied van kunst en cultuur. Bij Resto VanHarte draag ik tussen de gangen wel eens gedichten voor. Daarnaast zing ik bij een koor. Maar dat stopt in de zomer. Er ligt veel stil in de vakantieperiode.

Gelukkig is er in de zomer ook genoeg te doen, bijvoorbeeld op het gebied van kunst en cultuur. Ik neem dan contact op met anderen, bijvoorbeeld de mensen die ik bij Resto VanHarte ontmoet. Ik zoek dan uit wat er te doen is en vraag mensen om gezellig mee te gaan. Samen dingen doen, is immers gezelliger dan alleen.

Draag jij bij tegen eenzaamheid?

Maria (80): "In de zomer voel ik me wel eens alleen."

Lees het verhaal van Maria

Paul (66): "Ik neem zelf initiatief om leuke dingen te doen in de zomer."

Lees het verhaal van Paul

Joke (75):“Dankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt.”

Lees het verhaal van Joke
Kan ik doneren aan de Resto in mijn woonplaats?

Dat kan zeker. Kies op het donatieformulier aan welke Resto je graag wilt doneren! Zonder keuze is je donatie in het algemeen voor ons werk: het verbinden van mensen en daarmee het bestrijden van eenzaamheid. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook structureel doneren?

Jazeker! Via ons donatieformulier op de pagina Doneren vind je de mogelijkheid om eenmalig, maandelijks of jaarlijks te doneren. Heel hartelijk dank!

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.