“Dankzij Resto VanHarte heb ik gezellige contacten in de buurt”

Joke (75 jaar) Ik ben gescheiden en woon alleen. Mijn kinderen zijn volwassen en hebben een eigen gezin. Mijn oudste zoon komt regelmatig langs, maar s’ avonds is het stil in huis. Ik vind sociaal contact heel belangrijk. Daarom ga ik graag naar Resto VanHarte. Het is er heel gezellig en ik voel me welkom. Als ik niet naar Resto VanHarte zou gaan, zou ik me wel alleen voelen

Ik kom gemiddeld twee keer in de week bij Resto VanHarte. Er zit een Resto vlak bij mij in de buurt. Dat komt goed uit, want ik ben een deel van mijn long kwijt en ik heb een pacemaker. Dat maakt me minder mobiel. Ik ga er graag op uit om andere mensen te zien. Ik bezoek ook spelletjesavonden van de lokale ouderenvereniging en ik houd erg van BINGO. Veel activiteiten stoppen echter in de zomer.

Gelukkig heb ik dankzij Resto VanHarte veel contacten in de buurt. Met elkaar ondernemen we leuke dingen. Juist in de zomer zoeken we elkaar op. Samen erop uit, is immers gezelliger dan alleen.

Draag jij bij tegen eenzaamheid?

Lees de verhalen van onze gasten

Maria (80): "In de zomer voel ik me wel eens alleen."

Lees het verhaal van Maria

Paul (66): "Ik neem zelf initiatief om leuke dingen te doen in de zomer."

Lees het verhaal van Paul

Anke (70): "In de zomer nodig ik mijn Restovrienden uit om samen leuke dingen te ondernemen."

Lees het verhaal van Anke
Kan ik ook structureel doneren?

Jazeker! Via ons donatieformulier op de pagina Doneren vind je de mogelijkheid om eenmalig, maandelijks of jaarlijks te doneren. Heel hartelijk dank!

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is de missie van Resto VanHarte?

Resto VanHarte verbindt mensen aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier gaan wij eenzaamheid tegen.