Doneren zoals jij dat wil

Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. Meer dan tien procent van de Nederlanders voelt zich zelfs ernstig eenzaam. Samen met Resto VanHarte kun jij hier iets aan doen. Verbindende buurtdiners zorgen voor minder eenzaamheid en meer verbinding en contact in de buurt. Jij kan die mogelijk maken als je dat wil. Met een (eenmalige) donatie, opname van Resto VanHarte in je testament, of door in actie te komen voor een samenleving zonder eenzaamheid. Hartelijk dank!

Donatieformulier

Help mee eenzaamheid te bestrijden. Doneer nu direct eenmalig of terugkerend een bedrag aan Resto VanHarte.

Naar donatieformulier

Belastingvrij schenken

Help mee eenzaamheid te bestrijden. Schenk een bedrag met belastingvoordeel.

Lees verder

Nalaten

Nalaten om eenzaamheid tegen te gaan? Neem Resto VanHarte op in je testament. Dat doe je zo.

Lees verder

Grote gift

Wil je helpen met het bestrijden van eenzaamheid middels een grote gift aan Resto VanHarte? Dat kan. Lees hier hoe.

Lees verder

Doneren bij uitvaart

Inzamelen bij de uitvaart van jouw dierbare om eenzaamheid tegen te gaan? Lees hier hoe je dat kan doen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediΓ«nten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dΓ© prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin MΓ‘xima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!