Doneren bij uitvaart

Steeds meer mensen hebben de behoefte om bij het overlijden van hun dierbare donaties in te zamelen om het werk van Resto VanHarte mogelijk te maken. Wij vinden dit een bijzonder gebaar. Zo draagt het eerbetoon, de uitvaart op een bijzondere manier bij aan het bestrijden van eenzaamheid.

Het verlies van een dierbare is een verdrietige gebeurtenis.β€―Wij wensen je veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd. Op ons digitale in memoriam platform kun je een persoonlijke in memoriam-pagina aanmaken ter nagedachtenis aan jouw dierbare Γ©n geld inzamelen tegen eenzaamheid. Een Γ©cht eerbetoon. Familie, vrienden en naasten kunnen via deze pagina een gift geven.

Haal geld op tijdens de uitvaart en doneer

  1. Maak een persoonlijke in memoriam-pagina aan
  2. Richt de in memoriam-pagina in
    Schrijf een persoonlijke boodschap ter herinnering aan jouw dierbare. Deze boodschap wordt getoond op de in memoriam-pagina van jouw dierbare.
  3. Deel de pagina met familie, vrienden en naasten
    Stuur de pagina door via e-mail, sociale media of WhatsApp. Zet op de rouwkaart dat er een inzameling is en vraag mensen bijvoorbeeld om een bijdrage in plaats van bloemen. Doordat het een online pagina is, kunnen mensen die niet aanwezig zijn, toch online bijdragen om hun steun te betuigen.
  4. Bekijk de opbrengst
    Hebben mensen via jouw bericht een donatie gedaan? Je ziet hun bijdrage terug op de in memoriam-pagina van jouw dierbare. Door het anonieme karakter van de bus, ligt de focus op soberheid en discretie. Je ziet niet wie heeft gegeven.

Contant geld

Heb je toch contant geld ontvangen tijdens de uitvaart en wil je dat overmaken naar Resto VanHarte? Dat kan onder de vermelding van uitvaart + naam overledene, naam nabestaande, postcode + huisnummer. Ons bankrekeningnummer is NL14 INGB 0000 0015 14 t.n.v. Stichting VanHarte.

Wij helpen je graag

Tijdens een uitvaart komt er veel op je af. Daarom helpen we je graag om jouw in memoriam-collecte voor jouw dierbare te organiseren. Kunnen wij je helpen of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met John van Duin via fw@restovanharte.nl.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediΓ«nten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen