Neem Resto VanHarte op in je testament

Je overweegt Resto VanHarte op te nemen in je testament. Een bijzonder gebaar dat wij zeer waarderen.

Een testament opstellen is een persoonlijk proces. De keuzes zijn geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wens en situatie. Jij bepaalt wie wat krijgt na jouw overlijden. Er zijn twee manieren om iemand of Resto VanHarte te begunstigen, namelijk met een erfstelling of met een legaat.

  • Erfstelling: de persoon in kwestie of Resto VanHarte wordt (mede-)erfgenaam en ontvangt (een deel van) het bezit uit jouw nalatenschap.
  • Legaat: de persoon in kwestie of Resto VanHarte wordt legataris en ontvangt een specifiek geldbedrag of een eigendom (legaat) uit jouw nalatenschap.

Een belangrijk verschil tussen erfgenamen en legatarissen is dat een legataris niet aansprakelijk is voor eventuele schulden uit een erfenis.

Alleen een notaris kan een testament opmaken.

In 6 stappen geregeld:

Stap 1: Zoek een notaris

Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen in Nederland, zodat u gemakkelijk een notaris bij u in de buurt vindt. Notarissen hanteren verschillende tarieven. Het kan daarom verstandig zijn eerst te informeren naar de kosten en eventueel verschillende offertes op te vragen.

Stap 2: Oriënterend gesprek

De volgende stap is een afspraak maken met de notaris voor een oriënterend gesprek. Meestal is zo’n gesprek gratis en duurt ongeveer een half uur. U moet dit zien als een kennismaking. De notaris brengt hierbij globaal uw wensen in kaart.

Stap 3: Een notaris kiezen

Het gesprek met de notaris gaat over persoonlijke zaken. Een goed gevoel hebben bij de notaris van uw keuze is daarom erg belangrijk. U moet zich veilig, prettig en op uw gemak gevoelen. De notaris zal alle juridische begrippen uitleggen en licht de financiële aspecten toe.

Stap 4: Uw testament

De notaris stelt op basis van het gesprek een ontwerptekst op van uw testament, waarop u uw wijzigingen en aanvullingen aangeeft. Daarna volgt een nieuwe afspraak waarin u het definitieve testament ondertekent.

Stap 5: Registreren

Na ondertekening zorgt de notaris ervoor dat uw testament wordt ingeschreven in het Centraal Testamentenregister. In dit landelijke register kan elke notaris zien wie, wanneer en bij welke notaris, een testament heeft laten opstellen. U krijgt een kopie van uw testament mee naar huis. Het origineel bewaart de notaris in een kluis.

Stap 6: Aanpassen

Wat u vastlegt in uw testament is bindend, maar u kunt de inhoud altijd laten veranderen. We raden aan om het elke vijf jaar te laten controleren. Zo zorgt u dat nieuwe wet- en regelgeving uw testament niet beïnvloeden en dat de inhoud bij uw wensen past van dat moment.

Als u wil nalaten aan Resto VanHarte dan heeft u deze gegevens nodig:

Stichting VanHarte
Admiraal de Ruijterweg 545, 1055 MK Amsterdam
RSIN/fiscaalnummer: 814830225
KvK-nummer: 37114817

Persoonlijk advies

Overweeg je om Resto VanHarte op te nemen in jouw testament, heb je behoefte aan persoonlijk contact of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met John van Duin via j.vanduin@restovanharte.nl of 0622224212.

Testamenttest

Doe de testamenttest van Thuisnotaris. Door het beantwoorden van een aantal specifieke vragen kunnen we in grote lijnen aangeven wat voor jou persoonlijk van belang is om te regelen. Hiermee heb je snel een goed advies over jouw erfrechtelijke mogelijkheden. Klik op de knop hieronder om de online test te starten.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediënten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!