Nalaten

Wil jij bijdragen aan meer verbinding en sociaal contact in Nederlandse buurten om zo eenzaamheid tegen te gaan? Steun Resto VanHarte door ons op te nemen in je testament.

Zo kun je van betekenis zijn voor mensen met gevoelens van eenzaamheid. Ook als je er niet meer bent. Doordat Resto VanHarte door de belastingdienst is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) betaal je over de schenking geen erfbelasting. Het volledige bedrag, of volledige waarde van het legaat, komt ten goede aan ons werk.

Neem Resto VanHarte op in je testament

Help mee eenzaamheid te bestrijden! Neem Resto VanHarte op in je testament. Lees hier hoe dat werkt.

Lees verder

Testamenttest

Doe de testamenttest en bekijk hoe je na leven kan geven tegen eenzaamheid.

Lees verder

Doneer nu!

Help mee eenzaamheid te bestrijden. Doneer nu direct eenmalig of terugkerend een bedrag aan Resto VanHarte.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen