Belastingvrij schenken

Wil je meer verbinding en sociaal contact in buurten mogelijk maken door een bedrag te schenken en hierbij profiteren van belastingvoordeel? Dat kan! Door onze ANBI-status als goed doel is schenken via een overeenkomst volledig aftrekbaar. Met periodiek schenken, een grote gift of het opnemen van Resto VanHarte in je testament krijg je een deel terug van de belasting. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Nalaten

Nalaten om eenzaamheid tegen te gaan? Neem Resto VanHarte op in je testament. Dat doe je zo.

Lees verder

Grote gift

Wil je helpen met het bestrijden van eenzaamheid middels een grote gift aan Resto VanHarte? Dat kan. Lees hier hoe.

Lees verder

Periodiek schenken

Eenzaamheid tegengaan met belastingvoordeel? Met periodiek schenken zijn jouw giften volledig aftrekbaar. Lees hier hoe je dit kan doen.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen