Fonds op naam

U kunt Resto VanHarte steunen met een Fonds op Naam. Zo helpt u ons eenzaamheid te bestrijden.

Een fonds op naam bij Resto VanHarte

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door u gekozen doel mogen inzetten. Deze kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Past bij uw interesses en wensen

In een kennismakingsgesprek kijken wij samen met u naar projecten/activiteiten die aansluiten bij uw interesses en wensen. U bepaalt zelf de naam en de doelstelling(en) van het fonds en welk bedrag u wilt bijdragen om dit doel te realiseren (minimaal € 50.000,-). Daarbij bespreken we ook de looptijd en of u de schenking jaarlijks of ineens doet.

Geen administratiekosten

Het Fonds op Naam wordt notarieel vastgelegd. Stichting VanHarte neemt de notariskosten voor het oprichten voor haar rekening. Wij rekenen geen administratiekosten voor het beheren van het Fonds op Naam. Wij gebruiken uw financiële bijdrage volledig om de doelstellingen van uw fonds te realiseren. De overheadkosten van de projecten die we met uw steun uitvoeren, bekostigen we wel uit het fonds.

Uw betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om u goed op de hoogte te houden van de projecten die u mogelijk maakt. In overleg bepalen wij hoe u dat graag wilt. U heeft een vast aanspreekpunt. Als u wilt, ontvangt u ons jaarverslag, wij sturen u regelmatig onze nieuwsbrief en u bent van harte welkom om de door u gesteunde projecten te bezoeken of, ook als u dat wilt, zelf de handen uit de mouwen te steken.

Mogelijkheden

Bij Resto VanHarte zijn er veel mogelijkheden om ons te helpen. Zo kunt een specifiek Resto of project steunen of bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan KinderResto.

Stichting VanHarte wil haar activiteiten graag uitbreiden om nog meer mensen te kunnen bereiken. Wij bieden u dan ook graag de mogelijkheid om een Resto VanHarte en/of KinderResto op een nieuwe locatie te realiseren.

Wilt u met ons van gedachten wisselen of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze directeur Polle Janssens via p.janssens@restovanharte.nl of 020 - 303 30 30.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen