Fonds op naam

Je kan het tegengaan van eenzaamheid steunen met een Fonds op Naam bij Resto VanHarte. Zo help je mensen gelukkiger te maken.

Een fonds op naam bij Resto VanHarte

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jouw gekozen doel mogen inzetten. Deze kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Past bij je interesses en wensen

In een kennismakingsgesprek kijken wij samen naar projecten/activiteiten die aansluiten bij je interesses en wensen. Je bepaalt zelf de naam en de doelstelling(en) van het fonds en welk bedrag je wil bijdragen om dit doel te realiseren (minimaal € 50.000). Daarbij bespreken we ook de looptijd en of u de schenking jaarlijks of ineens doet.

Geen administratiekosten

Het Fonds op Naam wordt notarieel vastgelegd. Stichting VanHarte neemt de notariskosten voor het oprichten voor haar rekening. Wij rekenen geen administratiekosten voor het beheren van het Fonds op Naam. Wij gebruiken je financiële bijdrage volledig om de doelstellingen van het fonds te realiseren. De overheadkosten van de projecten die we met jouw steun uitvoeren, bekostigen we wel uit het fonds.

Jouw betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om je goed op de hoogte te houden van de projecten die je mogelijk maakt. In overleg bepalen wij hoe je dat graag wilt. Je krijgt een vast aanspreekpunt. Indien gewenst sturen wij ons jaarverslag, regelmatig onze nieuwsbrief en ben je van harte welkom om de door jouw gesteunde projecten te bezoeken of zelf een keer mee te helpen.

Mogelijkheden

Bij Resto VanHarte zijn er veel mogelijkheden om ons te helpen. Zo kun je een specifiek Resto of project steunen of bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan KinderResto.

Stichting VanHarte wil haar activiteiten graag uitbreiden om nog meer mensen te kunnen bereiken. Wij bieden dan ook graag de mogelijkheid om een Resto VanHarte en/of KinderResto op een nieuwe locatie te realiseren.

Wil je met ons van gedachten wisselen of heb je vragen? Neem dan contact op met John van Duin via fw@restovanharte.nl of 020 - 303 30 34.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediënten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!