Als school

In actie komen tegen eenzaamheid is niet alleen leuk voor de leerlingen, maar ook nog ontzettend leerzaam! Door samen geld in te zamelen en bewust bezig te zijn met maatschappelijke thema's leren kinderen wat er speelt in Nederland. En het is een mooie manier om het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken in de klas of school. Hoe kom je als school in actie voor het goede doel? Dat is heel makkelijk. Doe mee aan een sponsorloop, start een statiegeldactie of bedenk zelf een activiteit. Kijk hieronder voor inspiratie!

Sponsorloop

Je inzetten tegen eenzaamheid en samen lekker bewegen? Doe mee aan of organiseer een sponsorloop.

Lees verder

Statiegeldactie

Zet je in tegen eenzaamheid en help het milieu. Zo start je een statiegeldactie.

Lees verder

Andere acties

Bedenk andere acties tegen eenzaamheid.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Je kunt bijdragen aan de missie van Resto VanHarte via de pagina Doneren.

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft namelijk de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden via een heerlijk en betaalbaar diner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende.

Alle vragen