Als school

In actie komen tegen eenzaamheid is niet alleen leuk voor de leerlingen, maar ook nog ontzettend leerzaam! Door samen geld in te zamelen en bewust bezig te zijn met maatschappelijke thema's leren kinderen wat er speelt in Nederland. En het is een mooie manier om het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken in de klas of school. Hoe kom je als school in actie voor het goede doel? Dat is heel makkelijk. Doe mee aan een sponsorloop, start een statiegeldactie of bedenk zelf een activiteit. Kijk hieronder voor inspiratie!

Kom in actie

Kom in actie tegen eenzaamheid.

Lees verder

Sponsorloop

Je inzetten tegen eenzaamheid en samen lekker bewegen? Doe mee aan of organiseer een sponsorloop.

Lees verder

Statiegeldactie

Zet je in tegen eenzaamheid en help het milieu. Zo start je een statiegeldactie.

Lees verder

Online collecteren

Wil jij online collecteren tegen eenzaamheid? Daar zijn we heel blij mee! Zo start je een online collecte.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediƫnten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen