Online collecteren

Resto VanHarte heeft geen huis-aan-huis-collecte, maar wist je dat je toch kunt collecteren? Dit kan simpel en veilig online. Met één berichtje naar je familie en vrienden haal je geld tegen eenzaamheid. Collecteer waar en wanneer je wilt, eenvoudig via je mobiel. Start nu jouw online collecte!


Hoe kun je online collecteren tegen eenzaamheid?

 1. Maak een persoonlijke actiepagina aan. Onze tip: maak de pagina nog persoonlijker door een persoonlijke tekst toe te voegen. Je pagina heeft een eigen webadres dat je gemakkelijk kunt delen op social media (zoals Facebook en Whatsapp).
 2. Stuur een persoonlijk berichtje naar je vrienden en familie. Zet hierin de link naar je actiepagina én de vraag of zij willen doneren.
 3. Via de pagina kunnen zij een donatie doen. Zij kunnen hierbij kiezen uit betalen met iDeal of betalen via een eenmalige machtiging.
 4. Op je pagina zie je direct hoeveel geld je hebt opgehaald.

Voorbeeldtekst voor een persoonlijk berichtje

Ik heb een digitale collectebus aangemaakt voor Resto VanHarte. Ik collecteer voor Resto VanHarte omdat [motivatie invullen].

Doe jij ook een donatie in mijn digitale collectebus? Alle kleine beetjes helpen! [link naar uw persoonlijke collectebus]
Alvast bedankt!

Een paar tips voor jouw online collecte

 • Wees persoonlijk
  Zowel in je motivatie als in je berichtjes of appjes. Een berichtje in een appgroep of groepsmail is minder effectief. Een privéberichtje waarin je de naam van de ontvanger noemt werkt beter. Plaats ook altijd een persoonlijke foto bij je online collectebus.
 • Durf te vragen!
  Schroom niet en vraag iedereen die je kent om een donatie te doen: vrienden, familie, buren, collega’s, op uw werk etc.
 • Vraag op allerlei manieren
  Stuur een mail, zet de link naar je actiepagina op Facebook, Instagram en Twitter en benoem je digitale collecte in een persoonlijk gesprek. Wees niet bang dat mensen je actie op verschillende manieren voorbij ziet komen. Herhaling werkt!
 • Vergeet je gevers niet te bedanken nadat ze een gift hebben gedaan!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen.

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten.

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Jouw donatie wordt ingezet voor de missie van Resto VanHarte: mensen verbinden aan tafel via een betaalbaar driegangendiner. Op deze manier bestrijden wij eenzaamheid. Van de donaties kopen we ingrediënten, betalen we onze Restomanagers en koks en houden we onze operatie draaiende. Een donatie kan gericht worden gegeven aan Resto's in de gewenste gemeente, of algemeen om ons werk mogelijk te maken.

Alle vragen