Kom in actie

Hoe leuk is het om een actie te beginnen en daarmee geld in te zamelen om iets te kunnen doen tegen eenzaamheid. Bijvoorbeeld tijdens de Week tegen Eenzaamheid! Maar het kan natuurlijk het hele jaar door. Acties zijn eenvoudig te bedenken.

Het kan zo eenvoudig zijn als je maar wilt. Bijvoorbeeld meedoen aan een sponsorloop, flessen of kleding inzamelen, koekjes bakken, limonade verkopen, oliebollen bakken, noem maar op. Denk ook eens aan het organiseren van een etentje thuis, buurtborrel of barbecue voor het goede doel. Het starten van een actie is supermakkelijk via inactievoorresto.nl. Heb je een idee maar heb je wat hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via inactievoor@restovanharte.nl

Kom in actie

Rally

Resto VanHarte vrijwilliger Rosanne deed onlangs een rally in de Baltische staten. Ze haalde daarmee 1.155 euro op voor Resto VanHarte. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

"Ik (Rosanne) ben vrijwilliger bij Resto VanHarte. Samen met mijn goede vriendin Else en mijn hond Dolly deden wij een rally rondom de Baltische zee. Zo wilden we €750 ophalen voor Resto VanHarte omdat wij iedereen een gezellige maaltijd en ontmoetingen gunnen. We zijn ontzettend blij en trots dat we uiteindelijk twee keer zoveel geld hebben opgehaald. Zo kunnen we op onze eigen manier een mooie bijdrage leveren aan het bestrijden van eenzaamheid."

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediΓ«nten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

We hebben een verkeerde kleur rood Resto VanHarte-schorten liggen. Die kun jij nu voor slechts 5 euro kopen! Voor jezelf of cadeau voor een ander. Zolang de voorraad strekt.