Statiegeldactie

Een statiegeldactie tegen eenzaamheid is een makkelijke actie om te starten. Bijna iedereen heeft wel lege statiegeldflessen in huis. Met een statiegeldactie haal je veel kleine bedragen op die – bij elkaar – toch een groot bedrag kunnen opleveren.

Wat is een statiegeldactie?

Iedere supermarkt heeft een inzamelpunt voor statiegeld, waar lege flessen ingezameld worden. Als klant van de supermarkt is het vaak mogelijk statiegeld te doneren aan een goed doel. Supermarkten kiezen iedere maand een nieuw goed doel, aan wie haar klanten het statiegeld kan doneren door middel van een speciale zuil.

Ook voor de supermarkten is zo’n actie interessant, omdat zij zichtbaar invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zonder daarvoor kosten te maken. Voor Resto VanHarte is het een leuke en makkelijke manier om meer aandacht voor eenzaamheid te krijgen en zo samen meer geld op te halen om eenzaamheid te bestrijden.

Een statiegeldactie start je zo

  1. Ga naar de supermarkt en overleg of je een statiegeldactie kunt starten voor Resto VanHarte.
  2. Heeft de supermarkt een wachtlijst? Reserveer in dat geval een plekje op de wachtlijst om een actie op te zetten.
  3. Is het gelukt om een plekje te krijgen bij de supermarkt? Geweldig! Vertel ons over jouw actie door een e-mail te sturen aan kominactie@restovanharte.nl.
  4. Aan het einde van de actie ga je naar de supermarkt om alles af te ronden én om te horen welk bedrag er is opgehaald voor Resto VanHarte.
  5. Natuurlijk is het ook mogelijk de statiegeldactie symbolisch afsluiten met een chequemoment. Wij kunnen dan, als je dat wilt, langskomen om de cheque op te halen en mee op de foto te gaan.

Zamel zelf lege flessen in tegen eenzaamheid

Er is nog een andere manier om geld op te halen met statiegeld. Je kunt ook zelf lege flessen inzamelen in de buurt of bij vrienden, familie en collega's. En het geld doneren tegen eenzaamheid. Scholieren doen dit vaak op succesvolle wijze. Het is een leuke manier om je samen met andere kinderen in te zetten voor het goede doel. Zelf een inzamelactie opstarten doe je zo:

  1. Start je actie op inactievoorresto.nl
  2. Geef het streefbedrag aan
  3. Zamel zoveel mogelijk lege flessen in
  4. Maak het geld over via de actiesite

Heb je vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact op via kominactie@restovanharte.nl of bel 020 303 30 30.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik doneren?

Wil jij ook iets doen aan eenzaamheid? Dat kan via de pagina Doneren. Heel hartelijk dank!

Kan ik ook een (deel van een) erfenis nalaten?

Het is zeker mogelijk om een nalatenschap te doneren aan Resto VanHarte. Er is dan geen sprake van erfbelasting, want Resto VanHarte heeft de ANBI-status. We kunnen de donatie daarom volledig inzetten voor het behalen van onze doelstellingen. Lees meer

Wat is een fonds op naam?

Een fonds op naam is een schenking aan Resto VanHarte die we voor een door jou gekozen doel mogen inzetten. Een fonds op naam kan zowel bij leven als via het testament worden opgericht. De schenker bepaalt zelf de naam en budget van het fonds, maar Resto VanHarte zorgt voor de besteding en administratie. Bovendien zorgen wij voor het opzetten en de daarbij komende kosten. Lees meer

Waar gaat mijn donatie naartoe?

Met je donatie maak je ontmoetingen aan de eettafel mogelijk voor mensen die dat hard nodig hebben. Via de eettafel werken we samen met vrijwilligers eraan dat mensen minder eenzaam zijn. Van de donaties kopen we ingrediënten en maken we professionele inzet mogelijk (nodig voor bijvoorbeeld voedselveiligheid en trainingen gastvrijheid). Je kan doneren aan een Resto in een gemeente naar keuze, of algemeen om ons werk mogelijk te maken. Heel hartelijk dank!

Alle vragen

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!