KinderResto

Bij KinderResto doen álle kinderen mee. Hier leren kinderen samenwerken, hun talenten ontwikkelen en maken ze vrienden. Op deze pagina alle informatie over KinderResto. Inclusief onze partners die het mogelijk maken.

Uma (op de foto links): "Ik ben heel goed met eieren, maar ik heb nooit eerder een citroen geraspt. Ik vind het leuk om iets nieuws te proberen. "

KinderResto is de plek waar àlle kinderen mogen meedoen. Ieder kind mag aanschuiven aan onze eettafels en meehelpen met het klaarmaken van lekkere en gezonde maaltijden. Ze leren over gezond eten, ze werken samen en ontwikkelen zelfvertrouwen. Het is een plek waar kinderen sterker worden, meer zelfbewust en hun talenten ontwikkelen. En ze maken nieuwe vrienden. Dé manier om eenzaamheid tegen te gaan!

KinderResto: samen op een leuke manier leren over gezond eten

In de KinderResto leren kinderen samen op een leuke en gezellige manier over gezonde voeding, een gezonde leefstijl en vooral hoe leuk het is om samen te eten. Onder begeleiding van onze KinderCoaches leren de kinderen zelf een gezonde maaltijd te bereiden. En hoe ze dit zelf thuis ook kunnen doen. Daar profiteert het hele gezin van. Daarnaast komen op een speelse en luchtige manier diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden.

KinderResto in het kort

Meer weten? Neem contact op met Sanne Doedens via kinderresto@restovanharte.nl.

Een veilige plek voor kinderen

Bij KinderResto staat de veiligheid van de kinderen voorop. Elk kind mag zichzelf zijn en hoort erbij, ongeacht achtergrond, religie, geaardheid etc. We hebben respect voor elkaar en we gaan op een prettige manier met elkaar om.

Onze KinderCoaches:

  • Hebben een diploma sociale hygiëne en/of HACCP;
  • Hebben een geldig certificaat/diploma kinderEHBO;
  • Zijn pedagogisch en didactisch onderlegd;

Zowel de KinderCoaches als de vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd en wij hebben de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling geïmplementeerd (de meldcode zorgt dat professionals goed reageren bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld).

Kinderen kunnen gratis naar een KinderResto. Als je dat wilt, kun je helpen om KinderResto's mogelijk te maken. Alvast heel hartelijk dank!

Ja, ik maak KinderResto mogelijk en doneer

Hoe vaak wil je doneren? 
Eenmalig doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
Maandelijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Per kwartaal doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Jaarlijks doneren
Hoeveel euro wil je doneren? 
8 characters left
Ik doneer vanuit mijn bedrijf

We sturen je graag een bevestiging

Anoniem doneren?
Gegevens
Mogen wij je bellen?
Nieuwsbrief ontvangen?
Bedrijfsgegevens

Betaalgegevens

Betalen met iDeal
Betalen via machtiging


Of doneer via iDeal QR:

KinderResto's zijn hier te vinden:

Klik op een plaats op de kaart.

Veelgestelde vragen

Wat is een Kinderresto?

Resto VanHarte organiseert speciale Kinderresto's in samenwerking met scholen en maatschappelijke organisaties. Tijdens de Kinderresto's leren kinderen over koken en gezonde voeding, maar ook met elkaar koken en natuurlijk samen eten. Lees meer

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor een Kinderresto?

De Kinderresto's worden samen met scholen en instellingen georganiseerd en zijn bedoeld voor de kinderen die aan deze partners zijn verbonden. Bij iedere Kinderresto ontvangen de ouders van kinderen automatisch een uitnodiging van de partner. Het is dan ook niet mogelijk om deel te nemen wanneer jouw kind niet is aangesloten bij de betreffende school of instelling. Lees meer

Kan ik een Kinderresto organiseren?

Scholen en instellingen die interesse hebben in het organiseren van een Kinderresto, kunnen contact opnemen met kinderresto@restovanharte.nl

Hoe kan ik bijdragen aan een KinderResto?

Wil je bijdragen aan de KinderResto's? Alvast heel hartelijk dank! Op deze pagina vind je een donatieformulier speciaal voor de KinderResto's.

Alle vragen

Partners zonder wie KinderResto niet mogelijk zou zijn

Contribute Foundation

Contribute Foundation

Dynamo Talententent

Dynamo Talententent

Stichting Spin

Stichting Spin

Dock

Dock

Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Gemeente Enschede

Gemeente Enschede

Stichting Enschedese Speeltuinen

Stichting Enschedese Speeltuinen

Gemeente Deventer

Gemeente Deventer

Raster

Raster

Stichting Boschuysen

Stichting Boschuysen

Kiwanis

Kiwanis

Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo

SKILLZ Wijkracht

SKILLZ Wijkracht

School en Omgeving Lelystad/Sportbedrijf Lelystad

School en Omgeving Lelystad/Sportbedrijf Lelystad

Gemeente Lelystad

Gemeente Lelystad

VSBFonds

VSBFonds

Gemeente Venlo

Gemeente Venlo

Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer

Stichting Piezo

Stichting Piezo

Resto VanHarte maakt kans op een Appeltje van Oranje. Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor projecten die mensen verbinden en eenzaamheid verminderen. De winnaar ontvangt €25.000 uit handen van koningin Máxima. Stem jij op ons? Dit kan tot en met 31 mei. Dankjewel!